Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 08

Robertas Dargis: Emigrantai yra didžiulė energija

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ketvirtadienio vakarą „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ išreiškė palaikymą emigrantams. Pasak jo, šie žmonės yra didžiulė jėga, galinti kurti geresnį gyvenimą.
Robertas Dargis
Robertas Dargis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuviai didžiąja dalim pasižymi tuo alkanumu, ta kūrybine energija ir noru keisti. Aš, pavyzdžiui, labai pozityviai žiūriu į tuos žmones, kurie išvažiavo iš Lietuvos, nes tai yra tie, kurie nesusitaikė su ta situacija čia. Jie yra didžiulė energija, ant tokių žmonių, nepamirškim, yra pastatytos Jungtinės Valstijos. Man teko klausytis Ronaldo Reagano (buvusio JAV prezidento – red.) kalbos dar 1984 m. ir man taip patiko aspektas, kai jis sakė: „Mūsų žmonės, Amerikos piliečiai, yra patys revoliucingiausi piliečiai pasaulyje“. (…) Jūs pažiūrėkit, iš ko yra padarytos Jungtinės Valstijos: čia suvažiavo tie, kurie nepasitenkino savo gyvenimu senosiose valstybėse. Jie atvažiavo į niekur, jie atvažiavo į plynus laukus, į, sakykim, tiktai indėnų, bizonų apgyvendintas teritorijas ir kūrė savo gyvenimą, ieškojo, ko nepametę, kaip aš mėgstu sakyt, ir pažiūrėkit, ta potencija kokią valstybę sugebėjo padaryt“, – kalbėjo R. Dargis.

Pramonininkų konfederacijos vadovas, be kita ko, teigė nepritariantis Visagino atominės elektrinės statyboms. R. Dargio teigimu, tokio masto projektai turi tendenciją nuo jų įgyvendinimo pradžios kelis kartus pabrangti, todėl esą turėtų būti kruopščiai apgalvoti.

„Jeigu jis, sakykim, kaip komercinis projektas, „eina“, tada jį reikia statyt. Kol kas jisai tikrai „neina“. Įdomi istorija yra tos suomiškos atominės elektrinės, apie kurią dažnai šnekam ir kurios niekaip nepastato ir, atrodo, vėl nusikelia čia jos atidarymas... Kaip keitėsi kaina? Kai pradėjo kalbėti apie jos statybą, kaina buvo 2,5 mlrd. eurų. Pasirašius kontraktą, kontrakte kaina buvo 3,1 mlrd. eurų. Dabar jos kaina yra 8 mlrd. eurų, ir dar negali niekas pasakyti, kad tai yra galutinė kaina. Noriu pasakyt, kad tokie projektai labai sunkiai yra prognozuojami ir kad jų kaina visada keičiasi tik į vieną pusę“, – „Žinių radijui“ sakė R. Dargis.

Visą pokalbį su R. Dargiu galite rasti čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius