-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 06

Skėmių kaimo, iš kurio kilę įtariamieji Lisos Holm nužudymu, bendruomenė gyvena byla, brolių motina – ligoninėje

Nedidelė Skėmių kaimo bendruomenė atsikvėpė kiek lengviau, kai į laisvę buvo paleistas vienas iš brolių, kurie įtariami švedės Lisos Holm nužudymu.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B. / „Facebook“ nuotr.

„Jis skambino man, tačiau prašė daugiau nieko nekomentuoti“, – švedų portalas expressen.se cituoja brolių motiną. Pastaroji atsidūrė ligoninėje. Ji sunkiai priėmė žinią, kad jos sūnūs atsidūrė švedų teisėsaugos akiratyje kaip įtariamieji, įvykdžius žiaurų nusikaltimą.

Skėmių kaimo, iš kurio kilę ir broliai, seniūnė Romualda Rimkuvienė Švedijos leidiniui teigė gerai pažįstanti šią šeimą.

„Mes buvome labai sujaudinti šios žinios, kai išgirdome, kad vienas iš brolių buvo paleistas į laisvę. Ši šeima yra tvarkinga ir gerbiama, ir buvo šokas, kai pasklido žinia apie broliams mestus kaltinimus nužudymu“, – teigė ji.

„Gali būti netiesa“

Ilona Petrienė – viena artimiausių šios šeimos kaimynių. Ji išgirdo apie įtarimus žmogžudyste dieną po to, kai broliai buvo sulaikyti. Žinią ji išgirdo parduotuvėje, kurioje dirba.

„Žmonės kalbėjo apie tai kas atsitiko, ir kad tai gali būti netiesa“, – sakė ji.

Moters teigimu, jeigu asmuo gali žudyti kitą žmogų, jis negali ilgai nuslėpti savo tikrojo „aš“. „Broliai kasdien kaime susitikdavo su kitais žmonėmis, užsukę į parduotuvę ar mokyklą. Kartais juk galime pastebėti, jei žmogus linkęs į žiaurumą“, – sakė ji.

Priminsime, kad du broliai iš Lietuvos – 31-erių ir 35-erių – įtariami 17-metės Lisos Holm nužudymu. Vyresniojo brolio suėmimas pratęstas mėnesiui.

Švedų spauda skelbia, kad neaišku, ar jaunesnysis brolis išvyko į Lietuvą. Būta informacijos, kad Švediją jis planavęs palikti birželio pabaigoje. Buvo skelbta, kad jaunėlis, išėjęs į laisvę, pajuto palengvėjimą.

***

Yra duomenų, kurie rodo, kad ant aukos kūno esą buvo rasta vyresniojo brolio lietuvio DNR pėdsakų. Iš pradžių pastarasis buvo įtariamas tik bendrininkavęs, vykdant nusikaltimą, tačiau šiuo metu lietuvių padėtyje – rokiruotė. Kaltės įrodymai „sustiprinti prieš įtariamąjį 35-erių lietuvį ir tuo pačiu metu susilpninti jaunesniojo brolio atžvilgiu“. Dar anksčiau buvo paleista vieno iš brolių lietuvių žmona, kuri įtarta nusikaltimo slėpimu. Jai šie įtarimai vis dar nepanaikinti.

17 metų Lisa Holms buvo nužudyta birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius