-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 01 /20:41

Susišaudymas Veronos centre: du lietuviai ir rusas mėgino pagrobti brangenybių už 3 mln. eurų

Iš deimantų parduotuvės „World Diamond Group“ Veronoje (Italijoje) lietuvių ir ruso gauja trečiadienį pagrobė papuošalų, kurių vertė iš viso siekė 3 mln. eurų. Pusę jų, vertų 1,7 mln. eurų, parduotuvei pavyko atgauti, rašo larena.it.
Italijos policija
Italijos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvis M.D. – jauniausias gaujos narys, kuris 18 metų sulauks po trijų savaičių. Jis buvo vienintelis, į deimantų parduotuvę įėjęs be ginklo.

Jo bendras 19-metis Nikolajus Balinskis, taip pat Lietuvos pilietis, turėjo dujinį pistoletą. 31-erių rusas Denisas Grigorijevas buvo ginkluotas pistoletu.

Jie atrodė nežinantys, ką daro, nepatyrę ir nervingi – tai mus tik dar labiau išgąsdino, - pasakojo darbuotoja.

Rišdami parduotuvės vadovą, trys plėšikai nepastebėjo, kad darbuotojas spėjo paspausti aliarmo mygtuką. „Mes buvo labai išsigandę, tačiau nebuvo laiko galvoti. Visa tai tęsėsi beveik keturias minutes, aš buvau surištas ant grindų. Tuo metu svarbiausia man buvo – ar mano darbuotojai yra sveiki“, – tgverona.it pasakojo apiplėšimą išgyvenęs parduotuvės vadovas Agatino Cappella.

„Mes visada stengiamės išlaikyti budrumą, tačiau jie atrodė kaip trys turistai, norintys nusipirkti žiedą“, – pasakojo direktorius, pridurdamas, kad jiems įtarimo trijulė nesukėlė ir dėl to, kad vienas jų kalbėjo rusiškai. Rusų turistai – vieni mėgstamiausių brangenybių parduotuvių klientų Italijoje.

„Agresyviausias iš trijulės buvo tas, kuris kalbėjo rusiškai – jis vis rėkė ir grasino. Kitas kalbėjo mažiau, trečiasis nepratarė nė žodžio. Jie atrodė nežinantys, ką daro, nepatyrę ir nervingi – tai mus tik dar labiau išgąsdino“, – larena.it pasakojo parduotuvės darbuotoja Svetlana.

Pabėgimo planas nepavyko

Gauja turėjo planą, kaip pasprukti apšvarinus „World Diamond Group“ parduotuvę, tačiau jiems sutrukdė gatvę apsupę policijos pareigūnai. Užpuolikai mėgino sprukti, kilo susišaudymas. Visa tai – vienoje populiariausių gatvių pačiame miesto centre.

Užpuolikai mėgino sprukti, kilo susišaudymas. Visa tai – vienoje populiariausių gatvių pačiame miesto centre.

Pareigūnai pirmąjį sučiupo jauniausią lietuvį. Kitus du policininkai vijosi net sraigtasparniais, buvo paleisti įspėjamieji šūviai į orą. Galų gale jie buvo sulaikyti ant vieno tilto. 

Prieš įkliūdami pareigūnams jie išmetė juodą dėklą. Jo rasti nepavyko – nežinoma, ar ten buvo likę vogti papuošalai. Tyrėjai spėja, kad jame galėjo būti ir vogtų automobilių, kuriais trijulė atvažiavo į Veroną, raktai.

Iki šiol nė vienas iš trijų plėšikų nebuvo žinomi Italijos policijai.

Dauguma pavogtų brangenybių, tarp kurių – pusės milijono eurų vertės kaklo papuošalas iš smaragdų ir deimantų, buvo atgauti. Savininkams grąžintų papuošalų vertė – 1,7 mln. eurų. Likusiųjų brangenybių kol kas nepavyko rasti. 

Veronos meras pasveikino pareigūnus už sėkmingą plėšikų sulaikymą. Kartu buvo pagerbti ir du civiliai, kurie padėjo policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius