Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Svaiginančios Londono Sičio lietuvių klubo narių karjeros atima žadą

Prieš dešimtmetį įkurtam lietuvių verslo profesionalų Londono Sičio lietuvių klubui priklauso bene geriausi savo sričių ekspertai. Daugiau nei 60 narių turinčiai bendruomenei priklauso emigrantai, karjeros siekiantys globaliuose investiciniuose bankuose, teisininkų kontorose bei verslo konsultacijų kompanijose.
Londono Sičio lietuvių klubo nariai.
Londono Sičio lietuvių klubo nariai. / LCLC

Klubo nariai garsina Lietuvos vardą tarptautinėse korporacijose: Anglijos banke, „Goldman Sachs“, „BlackRock“, „Credit Suisse“ ir „Morgan Stanley“. Klubo nariai vis dažniau seka pasaulyje sparčiai populiarėjančia tendencija – savo jėgas išbandyti naujose profesinėse srityse.

Viena iš pirmųjų klubo narių – tarptautinių santykių mokslų daktarė Agnia Grigas. Bakalauro laipsnį Kolumbijos universitete, o mokslų daktaro – Oksforde įgijusi lietuvė karjerą pradėjo užimdama finansų analitikės pareigas Londone įkurtame „JP Morgan“ investiciniame banke. Vėliau emigrantė konsultavo korporacijas ir vyriausybes verslo strategijos klausimais, dirbo eksperte „Eurasia Group“ komandoje, ėmėsi verslo plėtros „Barclays“ banke.

LCLC/Agnia Grigas.
LCLC/Agnia Grigas.

Po sėkmingos karjeros Londono Sityje, A.Grigas nusprendė grįžti į JAV ir savo dėmesį skirti globalios politikos studijoms. Šiuo metu mokslininke politikos studijų institute Atlanto taryboje dirbanti moteris publikavo tris knygas apie energetikos politiką bei Rusijos tarptautinę strategiją. Tarptautinė žiniasklaida lietuvę laiko viena iš įtakingiausių savo srities žinovių. Emigrantė komentuoja Rytų Europos aktualijų temomis tarptautinės žiniasklaidos portalams, o svarbiausius jos darbus publikavo „Ashgate“, „Yale“ ir Harvardo leidyklos.

Nuo finansų eksperto iki dėstytojo

Dar vienas klubo įkūrimo iniciatorius, Darius Daubaras, prieš metus taip pat pasuko visai nauja kryptimi. Bakalauro laipsnį įgijęs Denverio universitete, o Magistro – “Ivy” lygai priklausančiame Pensilvanijos universitete, finansininkas siejamas su tokiais bankininkystės milžinais kaip „Credit Suisse“, „JP Morgan“, „BNP Paribas„ ir „Citigroup“. D.Daubarui yra tekę dirbti ir vienos iš Rothschildų šeimos valdomos investicinės bendrovės partneriu Londone, tiesiogiai bendraujant su Lordu Jacob Rothschildu, garsiosios šeimos linijos Jungtinėje Karalystėje patriarchu.

LCLC/Darius Daubaras.
LCLC/Darius Daubaras.

Pernai aktyvus lietuvis ėmėsi itin atsakingų pareigų mažai pažįstamame regione, jam visiškai naujoje srityje. Šiuo metu D.Daubaras vadovauja naujiems finansiniams projektams Saudo Arabijos karalystės valdomoje naftos bei dujų gavybos milžinėje „Saudi Aramco“. Kompanija, savo verte žymiai lenkianti tiek „Apple“, tiek „Google“ ar bet kurią kitą pasaulio korporaciją, šiuo metu ruošiasi platinti pirmąjį savo akcijų paketą, kuris savo dydžiu lenks bet kokį kitą akcijų išplatinimą istorijoje ir galimai viršys 100 milijardų JAV dolerių.

Sičio lietuvis sėkmingai dirba šio projekto vadovų komandoje, o likusį laiką skiria antram magistro laipsniui – tarptautinių santykių ir politikos studijoms Kembridžo universitete.

Kitas sėkmingai karjeros sritį pakeitęs Sičio lietuvis – Jurijus Romanenkovas. Daug pasiekęs verslo konsultacijų industrijoje Londone vyras nusprendė sukti akademinio pasaulio link ir perteikti sukauptą patirtį aukštojo mokslo siekiančiai kartai. „PriceWaterhouseCoopers“ bei „The Boston Consulting Group“ Londone septynerius metus dirbęs bei verslo administravimo magistro laipsnį Harvardo universitete įgijęs J.Romanenkovas šiemet prisijungė prie savo alma mater, Stokholmo aukštosios ekonomikos mokyklos Rygoje vadovų komandos.

LCLC/Jurijus Romanenkovas.
LCLC/Jurijus Romanenkovas.

Emigrantas skirs savo laiką plačiam aukštosios mokyklos vystymo ir plėtros iniciatyvų spektrui, negana to, dirbs ir auditorijose dėstydamas verslo administravimą bakalauro studentams bei kvalifikaciją pakelti siekiantiems verslininkams.

Lietuviai konkuruoja pasaulinėje darbo rinkoje

Paklaustas ar tokie Londono finansininkų profesiniai posūkiai byloja apie besikeičiančią Londono Sičio svarbą, klubo prezidentas Marius Raugalas teigė, kad tai – daugiau lietuvių profesionalų bendruomenės per dešimtį metų įgyto brandumo ir įtakos savo industrijose pavyzdys bei globali tendencija, kai aukštos kvalifikacijos profesionalai savo patirtį sėkmingai perkelia į naujas sritis.

“Dauguma mūsų bendruomenės narių ir toliau sėkmingai kopia karjeros laiptais bei garsina Lietuvos vardą globaliose finansų, teisės, konsultacijų įmonėse. Bet karjeros pokyčiai tik parodo, kad Sityje įgyta patirtis gali būti vertinga ir sėkmingai taikoma aibėje kitų sričių. Pavyzdžiui, JAV gan dažnas fenomenas, kai aukštas pozicijas pasiekę bankininkai nusprendžia tapti profesoriais universitetuose, dalintis savo patirtimi su jaunimu, ar suka į politiką. Didžiuojamės, kad panašių atvejų jau atsiranda ir lietuvių tarpe”, – pasakojo klubo prezidentas.

Lietuviai įrodė, kad gali konkuruoti su globaliais savo sričių autoritetais.

HSBC banke Londone dirbanti buvusi Londono Sičio prezidentė Vilma Midverytė taip pat pažymi, kad lietuviai finansininkai sėkmės sulaukia ir kurdami savo verslus dažnai jiems mažai pažįstamose sferose.

„Kaip pavyzdžius galima būtų paminėti Rytį Vitkauską ir Viktorą Juciką, įkūrusius pasaulinio garso sulaukusį laisvalaikio renginių startuolį YPlan. Marių Bausį, vystantį sparčiai augančią pinigų pervedimo kompaniją „MB Transfers“. Rasą Balsytę, įkūrusią sėkmingą tarptautinį mados verslą „Silk Philosophy“.

Lietuviai įrodė, kad gali konkuruoti su globaliais savo sričių autoritetais, o patirtis Sityje juos gerai paruošia naujiems iššūkiams palikus sau pažįstamą profesinę komforto zoną“, – teigė V.Midverytė.

Londono Sičio lietuvių klubas minės dešimtąsias įkūrimo metines iškilmingoje vakarienėje Londone rugsėjo 9-ąją dieną. Vakaro metu pasisakys Lietuvos ambasadorė JK Aistė Skaisgirytė-Liauškienė, ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas Vygaudas Ušackas, „The Economist“ redaktorius Edwardas Lucas bei Londono Sičio tarybos narys Paulas Judge'as.

Vakarienės metu bus renkamos labdaringos lėšos Lietuvos Caritas programoms remti. Tarp svečių tikimasi ir klubo draugų, žinomų politikos ir verslo atstovų iš Lietuvos, bei įvairių kitų lietuvių profesionalų bendruomenių vadovų iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius