-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 29

Švedijoje sulaikyti du sauskelnių kontrabandininkai iš Lietuvos

Šiaurės Švedijos policija sulaikė du Lietuvos piliečius, kontrabanda iš Norvegijos gabenusius daugiau nei 25 tūkst. sauskelnių. Manoma, kad sauskelnes vyrai planavo parduoti juodojoje Rytų Europos rinkoje, skelbia „The Local“.
Kūdikis
Kūdikis

Sulaikytųjų, kurių vienam daugiau nei 20 metų, o kitam per 40-mt., autobusiukas su lietuviškais numeriais buvo sulaikytas Jamtlande.  Jame rastos 25 179 vienkartinės sauskelnės. Abiem vyrams pateikti įtarimai dėl kontrabandos, jie apklausti.

„Jie nepranešė vežantys nedeklaruotų daiktų iš Norvegijos į Švediją, nors tai privalėjo padaryti. Taip pat jie privalėjo už vežamas sauskelnes susimokėti mokesčius“, – nurodė Jamtlando policijos viršininkas Stefanas Fredrikssonas.

Skaičiuodami lietuvių vežtas sauskelnes pareigūnai sugaišo visą naktį.

Jis pridūrė, kad pareigūnai skaičiuodami lietuvių vežtas sauskelnes sugaišo visą naktį.

Tai ne pirmas kartas, kai lietuviai sulaikomi iš Norvegijos kontrabanda vežantys kūdikių sauskelnes.

Nors Norvegija laikoma šalimi, kur pragyvenimo lygis labai aukštas, sauskelnės joje yra nepalyginamai pigesnės nei daugelyje Europos valstybių. 25 sauskelnių pakuotė Norvegijoje kainuoja mažiau nei 9 litus – keliskart pigiau nei Lietuvoje.

Anksčiau skelbta, kad sauskelnių lentynos Norvegijos prekybos centruose dėl kainos imigrantų iš Rytų Europos yra šluote šluojamos. 

„Jie perka viską iki paskutinės pakuotės – turiu galvoje viską, kas būna lentynose, – susikrauna ant galinės mašinos sėdynės ir vežasi namo, kur parduoda ir gauna gražaus pelno. Tai nėra vagystė, o jie – ne nusikaltėliai, bet tai yra didelė problema. Šie žmonės nepalieka nieko mūsų nuolatiniams klientams“, – kalbėjo prekybos tinklo „Rema 1000“ regioninio padalinio direktorius Terje Ragnaras Hansenas.

Pareigūnai nustatė, kad sulaikyti lietuviai, siekdami išvengti dėmesio, sauskelnes įsigijo įvairiose Norvegijos parduotuvėse. Pasak pareigūnų, pirmosios apklausos parodė, kad lietuviai sukčiavo labai organizuotai ir apdairiai.

Areštuotos sauskelnės šiuo metu laikomos policijos sandėliuose kartu su iš nusikaltėlių atimtais ginklais ir narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius