2015 05 07

Už nužudymą Lietuvoje teistas Raimondas Jakštas Anglijoje grasino papjauti kaimyną ir jo šunį

Didžiosios Britanijos teismui atvertus 26 metų Lietuvos piliečio Raimondo Jakšto bylą dėl grasinimų kaimynui, paaiškėjo, kad šis jaunas vyras kartą jau yra teistas už nužudymą. Teisėjas pasipiktino, kad Didžiosios Britanijos sieną jis kirto be jokių kliūčių ir gyveno šalyje visai neprižiūrimas teisėsaugos, rašo dailymail.co.uk.
Raimondas Jakštas
Raimondas Jakštas

Dar būdamas šešiolikos A.Jakštas Lietuvoje buvo nuteistas devynerius metus kalėti, nes jau būdama įtariamuoju dėl vagystės, mirtinai sumušė žmogų. Po laisvės atėmimo bausmės jis išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją ir įsikūrė lietuvių mėgstamame Bostone, dirbo maisto pramonėje.

Tačiau šių metų kovo 13 dieną jaunas vyras vėl nusikalto. Savo kaimynui britui jis švaistydamasis peiliu grasino užmušti ir jį, ir jo šunį.

Įsiutino prašymas netriukšmauti

Taip smarkiai lietuvį įsiutino paprastas aukštu žemiau gyvenančio kaimyno Steve'o Fosterio apsilankymas 22.30 val. su prašymu netriukšmauti ir nepažadinti jo penkiamečio sūnaus.

R.Jakštas pareiškė, kad gali nueiti ir užmušti tiek kaimyną, tiek ir jo šunį. Be to, lietuvis čiupo virtuvinį peilį ir bandė įsibrauti į kaimynų butą.

S.Fosteris pripažino užstūmęs duris dviračiais ir puolęs skambinti policijai. Jo teigimu, kalbant su pareigūnais, R.Jakštas vis dar kaišiojo peilio geležtę per laiškams skirtą tarpą duryse.

Kaip gali nužudęs žmogų vyras tiesiog atvykti į kitą valstybę ir apsigyventi šalia manęs ir mano sūnaus? – stebėjosi nukentėjusysis.

Teisme paaiškėjo, kad tą pačią dieną policija jau buvo kviesta dėl R.Jakšto elgesio, kai jis 11 val. gatvėje laidė petardas ir užgauliojo vairuotojus. Atvykusius į įvykio vietą dieną policininkus R.Jakštas iškeikė, dėl ko buvo sulaikytas. Po kelių valandų nuovadoje lietuvis grįžo namo ir tą patį vakarą užsipuolė kaimyną.

Turėjo būti patikrintas?

Liudydamas teisme 28 metų S.Fosteris teigė, kad kaimyno elgesys buvo šokiruojantis. Jis stebėjosi, kaip tokie nusikaltėliai apskritai įleidžiami į Didžiąją Britaniją.

„Kaip gali nužudęs žmogų vyras tiesiog atvykti į kitą valstybę ir apsigyventi šalia manęs ir mano sūnaus? Visi imigratai turėtų būti tikrinami. Juk, jei aš vykčiau į Ameriką tik atostogoms, jie mane patikrintų dar prie sienos“, – tūžo nukentėjusysis.

Net jei ir būtų paleistas anksčiau laiko, jis mūsų šalyje būtų nuolat prižiūrimas teisėsaugos. O šiuo atveju, išvykusio iš Lietuvos R.Jakšto niekas nestebėjo, – teigė teisėjas.

Teisėjas Michaelas Heathas pritarė S.Fosterio nuomonei. Pasak jo, šis atvejis išryškino Europos Sąjungos lygio problemą, kai laisvas judėjimas atriša rankas laisvai, be jokių patikrinimų keliauti nusikaltėliams.

Teisėjas piktinosi, kad R.Jakštas buvo neprižiūrimas teisėsaugos. „Net jei ir būtų paleistas anksčiau laiko, jis mūsų šalyje būtų nuolat prižiūrimas teisėsaugos. O šiuo atveju, išvykusio iš Lietuvos R.Jakšto niekas nestebėjo“, – piktinosi M.Heathas.

Už grasinimus kaimynui ir švaistymąsi peiliu viešoje vietoje lietuviui jis skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Atlikęs bausmę R.Jakštas bus deportuotas iš Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius