Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 14 /20:28

Už prekybą žmonėmis Londone nuteista Vita Ramonaitė fiktyviam jaunikiui įsiūlė net savo seserį

Vitos Ramonaitės ir Roberto Čiužo įkalbėtos vykti į Londoną moterys tikėjosi gero darbo ir naujo gyvenimo. Tačiau vos atvykus netekdavo visko ir tapdavo preke. Teismas nustatė, kad bent dvi moteris lietuvių pora pardavė kaip žmonas legalaus gyvenimo Europos Sąjungoje siekusiems imigrantams, o dar vieną pavertė prostitute. Teisme paaiškėjo, kad V.Ramonaitė jau buvo susitarusi dėl savo pačios sesers pardavimo fiktyviam sutuoktiniui, skelbia express.co.uk.
Vita Ramonaitė ir Robertas Čiužas
Vita Ramonaitė ir Robertas Čiužas

Manoma, kad aukų galėjo būti kur kas daugiau, nes vykdant tyrimą aptikta galybė žinučių, kuriose deramasi dėl lietuvių pardavimo. Visose jose už žmoną Didžiosios Britanijos vizos siekiančių asmenų prašoma sumokėti 2500 svarų sterlingų.

Skelbdamas nuosprendį prekeiviams žmonėmis teisėjas Johnas Price'as teigė pasibjaurėjęs lietuvių poros elgesiu.

„Tos moterys buvo atvežtos žadant joms darbo. Jos buvo pažeidžiamos, iš jų buvo atimami asmens dokumentai, jos neturėjo pinigų ir tapo jums lyg daiktu“, – į nuteistuosius kreipėsi teisėjas.

Pasak jo, visi įrodymai liudijo nepaneigiamą V.Ramonaitės ir R.Čiužo kaltę.

Grasino pripilti baliklio

Buvo nustatyta, kad vieną iš poros aukų į Didžiąją Britaniją anksčiau atvežė kita gauja. Tačiau V.Ramonaitė ir R.Čiužas perėmė moterį savo žinion ir privertė pardavinėti savo kūną Rytų Londono gatvėse.

Kai kartą moteris bandė atsisakyti pardavinėti savo kūną, V.Ramonaitė prie jos gerklės prikišusi peilį pagrasino moterį nužudysianti.

Tuo metu, kai moteris žiemą šaldavo prie degalinės bandydama rasti klientų, V.Ramonaitė iš už kampo ją akylai stebėdavo. Aukai buvo liepiama iš klientų imti po 20 svarų. Visus pinigus V.Ramonaitė pasiimdavo sau.

Kai kartą moteris bandė atsisakyti pardavinėti savo kūną, V.Ramonaitė prie jos gerklės prikišusi peilį pagrasino moterį nužudysianti.

Kitą kartą moteriai pasidalijus įtarimais, kad nuo vieno kliento galėjo pastoti, V.Ramonaitė pareiškė tokiu atveju į moters makštį pripilsianti baliklio, kad ši persileistų.

Crzys Chick, Flickr.com/Galvos skausmas
Crzys Chick, Flickr.com/Moteris

Sutarė parduoti savo seserį

Teisme su džinsais ir taškuotais marškinėliais pasirodžiusi vaikiško veido šviesiaplaukė V.Ramonaitė bandė įrodinėti, kad ji pati buvo priversta užsiimti prekyba moterimis iš Lietuvos. Tačiau teismo tai neįtikino. Paaiškėjo, kad lietuvė jau buvo suderinusi fiktyviam jaunikiui parduoti savo pačios seserį.

V.Ramonaitės advokatė Nicola Cafferkey bandė lengvinti V.Ramonaitės kaltę tvirtindama, kad dalį iš prekybos žmonėmis gautų pinigų moteris siuntusi į Lietuvą, kur iš vaikų globos namų bandė ištraukti savo trečiąjį vaiką.

„Buvo šiokių tokių gailesčio užuomazgų ir pagalbos pareigūnams atskleidžiant nusikaltimus bylos pradžioje“, – pridūrė advokatė.

Teismas 26 metų V.Ramonaitei skyrė dešimt metų kalėjimo.

Jos nusikaltimo bendrininkui ir buvusiam gyvenimo partneriui 33 metų Robertui Čiužui skirti šešįeri metai nelaisvės. Tačiau išvis vyras už grotų praleis penkiolika metų, nes ši bausmė pridėta prie ankstesnės, atliekamos Lietuvoje. Sausį R.Čiužas tėvynėje buvo nuteistas devyneriems metams kalėjimo už tai, kad pernai lapkritį sumušė tą pačią V.Ramonaitę, o dėl smurto ši persileido.

Kartu su lietuvių pora buvo nuteistas ir vienas iš fiktyvių nuotakų pirkėjų už 700 svarų bandęs įsigyti žmoną iš Lietuvos. 22 metų Afganistano piliečiui, politinio priglobsčio Didžiojoje Britanijoje pasiprašiusiam Hussainui Ali Rezaie skirti penkeri metai nelaisvės. Atlikęs bausmę vyras bus deportuotas.

Policija dėkinga aukoms ir Lietuvos pareigūnams

Didžiosios Britanijos policijai šią bylą pavyko ištirti, nes dvi 22 metų lietuvės aukos sutiko bendradarbiauti su pareigūnais ir papasakojo, ką joms teko patirti. Jų liudijimų pagrindu pernai rugsėjį pradėtas tyrimas.

Su aukomis bendravo specialiai apmokyti pareigūnai.

Galbūt užuodusi apie vykdomą tyrimą V.Ramonaitė kuriam laikui buvo grįžusi į Lietuvą. Tuomet britų policija pasitelkė Interpolo, Eurojusto ir Lietuvos pareigūnus į pagalbą persekiojant nusikaltėlę. Ji buvo sulaikyta sugrįžusi atgal į Londoną šiemet sausį.

Bylai pasibaigus britų pareigūnai pareiškė esantys dėkingi Lietuvos policijai už bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius