Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 24

„Velnio“ pora Didžiojoje Britanijoje pavadinti senolį sumušę nusikaltėliai iš Lietuvos nuteisti ir bus deportuoti į Lietuvą

Pora iš Lietuvos, Didžiojoje Britanijoje užpuolusi, žiauriai sumušusi 88-erių pensininką ir apiplėšusi jo namus, kalėjime praleis ilgus metus. Mažametį vaiką turinti 23 metų Aurelija Galdikaitė kalės devynerius, o Laurynas Daukšas – vienuolika metų, skelbia „The Daily Mail“.
Prie Birmingamo ligoninės patruliuoja policija.
Didžiosios Britanijos policija / Reuters/Scanpix nuotr.

Pora į 88-erių Arnoldo Hiltono namus šiaurės vakarų Anglijoje, Lankašyre, įsiveržė šių metų kovo 20-osios naktį. Anksčiau daugelį metų vadybininku dirbęs pensininkas buvo žiauriai sumuštas, jo sūnus kraujuojantį tėvą aptiko tik kitą rytą. Senolis vis kartojo nepakelsiąs tokių skausmų ir neišgyvensiąs, tačiau praleidęs dvi savaites ligoninėje trumpam grįžo į savo namus ir netrukus buvo apgyvendintas globos namuose. 

Į namus įsiveržus porai, A.Galdikaitė apieškojo kiekvieną namų kampą ir patikrino kiekvieną stalčių, jaunuolis naudojo fizinę jėgą prieš senolį. Dailymail.co.uk nusikaltėliai pavadinti „velnio pora“

Didžiosios Britanijos policijos nuotr./Aurelija Galdikaitė
Didžiosios Britanijos policijos nuotr./Aurelija Galdikaitė

Savo tėvą aptikęs sūnus Sturartas Hiltonas teisme pasakojo, kad tėvas po nusikaltimo labai pasikeitė. Senolis turi penkis vaikus, dešimt anūkų ir vieną proanūkį, anksčiau jis buvo labai bendraujantis, dabar viskas pasikeitė.

„Jis nuvažiuodavo autobusu į barą pasimatyti su savo bičiuliais ir pats grįždavo atgal. Vasarą jis mėgdavo daug vaikščioti, buvo pasitempęs ir aktyvus. Mylėjo sportą, anksčiau keletą metų žaidė golfą, mėgo žiūrėti futbolą ir regbį. Viskas pasikeitė, dabar tėvas gyvena globos namuose ir jam teikiama 24 valandų priežiūra“, – pasakojo sūnus. Plėšikus jis pavadino „žemiausiais iš žemiausio lygio individų“. 

Detektyvas Marcas Nasseris teigė, kad išpuolis prieš nekaltą, beginklį ir pažeidžiamą žmogų, paliekant jį traumuotą ir sutrikusį, buvo vsisiškai gėdingas.

Didžiosios Britanijos policijos nuotr./Laurynas Daukšas
Didžiosios Britanijos policijos nuotr./Laurynas Daukšas

„Smurto lygis visiškai nesuprantamas. Aš pasišlykštėjęs ir pasibaisėjęs, kad kažkas gali taip pasielgti. Kaip rodo pasekmės, Arnoldas dabar gyvena globos namuose ir niekada nebegalės grįžti į savo namus. Jis prarado nepriklausomybę ir pasitikėjimą savimi“, – sakė jis, pridurdamas, jog džiaugiasi, kad A.Galdikaitė ir L.Daukšas patupdyti už grotų. 

L.Daukšas Didžiosios Britanijos policininkams žinomas, jam anksčiau buvo skirta lygtinė bausmė už automobilio apiplėšimą. 

L.Daukšas „išreiškė dėl nusikaltimo jaučiantis sąžinės graužatį“, teisėjas į tai atsižvelgė. A.Galdikaitei lengvinančia aplinkybe tapo jos mažametis sūnus. Suėmus moterį mažametis buvo išvežtas atgal į Lietuvą ps giminaičius. Vaiko mergina neišvys dar ilgai, nes už grotų praleis devynerius metus. Tiek ji, tiek L.Daukšas bus deportuoti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius