-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 30

Vytenis Andriukaitis nusitaikė į emigrantus: išieškos nesumokėtas sveikatos draudimo įmokas

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis trečiadienį pareiškė, kad reikia pradėti iš užsienyje gyvenančių lietuvių išieškoti nesumokėtas sveikatos draudimo įmokas. Ministro duomenimis, tokių žmonių yra apie 300 tūkst.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po susitikimo su Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariais V.Andriukaitis žurnalistams sakė, kad įstatymai dabar numato galimybę iš žmogaus išieškoti nesumokėtas sveikatos draudimo įmokas, tai gali padaryti Valstybinė mokesčių inspekcija ir „Sodra“.

„Nežinau, kodėl tas nėra daroma. Jie sako – žmogus nepagautas. Tačiau žmogus ateina, apsidraudžia, ir tuo metu save legalizuoja – iškart tampa matomas. Šiuo atveju aišku, kiek tau metų ir kiek metų tu privalėjai draustis. Išieškojimo procesas turi prasidėti“, – sakė jis.

V.Andriukaitis pabrėžė, kad įmokas pradėjusiam mokėti asmeniui sveikatos priežiūros įstaigos privalo teikti medicinos pagalbą.

„Tačiau tai nereiškia, kad nereikia iš jo išieškoti pinigų už laikotarpį, per kurį jis buvo pabėgęs nuo draudimo. Konstitucinis Teismas yra pasakęs, kad sveikatos draudimas yra privalomas ir yra konstitucinė pasą turinčio žmogaus pareiga“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius