Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

Kauno Seimo nariai vienija jėgas

Gegužės 11 dieną Kauno miesto savivaldybėje su žiniasklaidos ir savivaldybės atstovais susitiko Kaune išrinkti Lietuvos Respublikos Seimo nariai Vida Marija Čigriejienė, Arimantas Dumčius, Vydas Gedvilas, Rimas Antanas Ručys, Kęstutis Glaveckas ir Erikas Tamašauskas. Susitikime kalbėta apie Kaunui svarbių investicinių projektų įgyvendinimo eigą ir problemas.
Kaune išrinkti Seimo nariai (kairėje) pripažino, jog, svarstant šių metų valstybės biudžetą, iškovoti paramą svarbiausiems Kauno projektams buvo itin sunku.
Kaune išrinkti Seimo nariai (kairėje) pripažino, jog, svarstant šių metų valstybės biudžetą, iškovoti paramą svarbiausiems Kauno projektams buvo itin sunku. / Savivaldybės nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad LR Seime patvirtintas patikslintas šių metų valstybės biudžetas, kuriame numatytas finansavimas svarbiausiems Kauno investiciniams projektams. „Kartu su Kaune išrinktais Seimo nariais stengiamės padėti, kad Kauno arenai, S.Dariaus ir S.Girėno stadionui ir kitiems svarbiems objektams būtų skiriama pakankamai lėšų. Nepaisant sumažėjusios valstybės paramos, darželių ir mokyklų renovacijai, savivaldybė pasirengusi švietimo įstaigoms skirti apie 10 mln. Lt iš skolintų lėšų ", – sakė A.Kupčinskas.

Kaune rinkti Seimo nariai vieningai deklaravo pastangas, ginant svarbiausius investicinius Kauno projektus. Seimo narys A.Dumčius pažymėjo, kad svarstant lėšų perskirstymą, valstybės investicijų programoje teko nemažai pakovoti, kad Kaunui nebūtų mažinama priklausanti dalis. „Kauno investiciniai projektai nenutraukti, nors kiek ir sumažintas finansavimas, tačiau jų įgyvendinimas nėra sustojęs. Kiek sunkiau sekasi su Viešojo logistikos centro ir europinės geležinkelio vėžės nukreipimo per Kauną projektų įgyvendinimu“, – sakė A.Dumčius.

Tikiuosi, kad Kaune išrinkti Seimo nariai ir toliau solidariai rodys dėmesį Kauno miestui. Vylėsi A.Kupčinskas.

Jis apgailestavo, kad Seime, kovojant dėl arenos ir S.Dariaus ir S.Girėno stadiono finansavimo, nesulaukė paramos iš kai kurių partnerių liberalų. Aktyvesniam bendradarbiavimui Kaune išrinktus narius kvietė ir Seimo narys R.Ručys. Seimo narys E.Tamašauskas priminė, kad jau anksčiau buvo bandymų vienytis Kaune išrinktiems Seimo nariams, tik trūko susikalbėjimo. „Reikėtų labiau koordinuoti savo veiksmus, kad būtų galima dar daugiau nuveikti užsitikrinant deramą finansavimą Kaunui ir kitais metais“, – teigė politikas.

Seimo narė V.Čigriejienė kritikavo dabar vykstančią aukštojo mokslo reformą. „Dalis Kaune įsikūrusių universitetų gali nukentėti dėl planuojamos studento krepšelio sistemos, nerimą taip pat kelia ir planuojamos universitetų valdymo pertvarkos“, – sakė Seimo narė, kuri pageidavo aktyvesnio bendradarbiavimo su savivaldybe ir prašė savivaldybės didesnės paramos mokykloms, rengiant techninius projektus jų rekonstrukcijai.

Seimo narys V.Gedvilas, komentuodamas dabartinę Vyriausybės vykdomą politiką, pažymėjo, kad didesnė parama turėtų būti skirta verslui skatinti. Pasak V.Gedvilo, pakeitimai universitetų valdymo nulems didesnį politikų kišimąsi į universitetų reikalus.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas K.Glaveckas teigė, kad šalies ekonomika vis dar traukiasi. „Pirmas šių metų ketvirtis yra labai sunkus, valstybė į biudžetą nesurinko per 500 mln. Lt. Sumažėjęs vidaus vartojimas ir smukęs eksportas neigiamai paveikė bendras valstybės pajamas, todėl birželio mėnesį planuojamas dar vienas biudžeto koregavimas. Planuojama peržiūrėti akcizų dydį už degalus, reikia koreguoti individualia veikla užsiimančių verslininkų, dirbančių su patentais, mokestinę naštą. Galvojama apie tarifų mažinimą ir mokesčių atostogas“, – teigė K. Glaveckas.

Miesto vadovas ir Seimo nariai akcentavo, kad jau dabar reikia galvoti apie Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje finansavimą 2010 metais ir kitus investicinius projektus.

„Mums svarbu, kaip bus planuojama valstybės skiriamas finansavimas 2010 metams, svarbu užtikrinti, kad kitiems metams numatytas finansavimo lygis būtų išlaikytas“, – sakė meras.

Miesto vadovas A.Kupčinskas pažymėjo, kad susitikimus su Seimo nariais reikėtų rengti kiekvieną mėnesį ir atvirai kalbėtis apie Kaunui svarbius projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius