Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 03

Atsinaujinęs Kauno „Girstučio“ baseinas laukia lankytojų

Spalį duris atvėrusį atsinaujinusį Kauno „Girstučio“ baseiną, kuris jau sulaukė puikių lankytojų atsiliepimų, antradienį įvertino ir miesto bei šalies vadovai, plaukimo bendruomenės, sporto organizacijų atstovai. Jų teigimu, šiuo metu vienintelis Lietuvoje 50 metrų ilgio baseinas yra europinio lygio sveikatinimo ir sporto centras.
Kauno „Girstučio“ baseinas
Kauno „Girstučio“ baseinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sporto ir pramogų kompleksą „Girstutis“ sudaro 3 baseinai (50 ir 25 metrų bei pramoginis su čiuožyklomis), 4 masažinės vonios, 4 pirtys (sauna, infraraudonųjų spindulių, garinė ir aromaterapinė), saugi mažųjų vandens zona su fontanu.

Faktinės investicijos – 400 tūkst. eurų

Pagal šių metų birželį su Kauno miesto savivaldybe pasirašytas pramoginės dalies koncesijos ir sportinės dalies nuomos sutartis „Girstučio“ baseiną valdo bendrovė „Sporto infrastruktūra“. Įmonė įsipareigojo per 3 metus investuoti 289,6 tūkst. eurų.

Bendrovės vadovų teigimu, jau yra investuota apie 120 tūkst. eurų, iki metų pabaigos ketinama investuoti dar apie 100 tūkst. eurų. „Girstučio“ baseino direktorius Paulius Jonavičius pabrėžė, kad faktinės investicijos į objektą gali viršyti net 400 tūkst. eurų.

„Visuomenei, politikams, sporto bendruomenei siekiame įrodyti, kad privati įmonė gali sėkmingai valdyti viešąjį objektą. Mūsų tikslas lankytoją priimti moderniame baseinų, sporto, pirčių, masažų ir kitų sveikatinimo paslaugų centre, suteikti aukšto lygio paslaugas už visiems prieinamas kainas, pavyzdžiui, kaip ir daugelyje išsivysčiusių šalių, rytai yra senjorų metas. Ypatingą dėmesį skiriame skatindami šeimas laisvalaikį leisti kartu, saugaus vaikų elgesio vandenyje ugdymui“, – pasakojo P. Jonavičius.

„Girstučio“ baseinas palaiko glaudžius santykius su Lietuvos plaukimo federacija, Kauno miesto savivaldybei priklausančiomis sporto organizacijomis. Lengvatinės sąlygos lankytis baseine sudaromos neįgaliesiems, vaikų globos auklėtiniams, socialiai remtiniems vaikams, vaikams iš pataisos namų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno „Girstučio“ baseinas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno „Girstučio“ baseinas

Atnaujinta infrastruktūra ir paslaugos

Pirmuoju investiciniu etapu suremontuotose rūbinių patalpose įrengta apie 500 spintelių su saugiu elektroniniu užraktu, atnaujintos dušo patalpos – išklotos naujos plytelės, sumontuota vokiečių gamintojų santechnika, įrengta patogesnė apskaitos ir praėjimo kontrolės sistema, atnaujintos visos pirtys, atliktas viso pastato generalinis valymas.

Pradėtos teikti naujos paslaugos – masažo akademija, kavinė ir sulčių baras, suaugusiųjų mokymas plaukti, mamos ir vaiko mankšta. Taip pat planuojama įrengti jogos, kineziterapijos arba reabilitacijos studiją, vaikų kambarį, soliariumą.

Iki metų pabaigos bus įrengtos treniruoklių ir grupinių užsiėmimų salės, antras įėjimas arba anstatas į kompleksą, antros rūbinių patalpos perplanavimas ir atnaujinimas, sumontuota nauja dušų santechnika.

Didelis dėmesys bus skirtas veikos sąnaudų optimizavimui: planuojama naudoti alternatyvius energijos šaltinius, senus apšvietimo šaltinius pakeisti į energiją taupančius modernius, sandarinti pastato stogą, pakeičiant stoglangius komplekso pramoginėje dalyje, energijos gamybai panaudoti bendras pastato nuotekas arba ištekantį šiltą vandenį, automatizuoti procesus.

Svarbiausia – mokyti vaikus plaukti

Renginyje dalyvavę sporto bendruomenės, miesto ir šalies valdžios atstovai ypač domėjosi baseino atvirumu vaikams, užtikrinimu, kad jis bus užimtas visą dieną, dėmesiu aukšto meistriškumo sportininkams ir varžyboms.

„Su „Girstučio“ baseinu bendradarbiaujama nuo pat pradžios ir jau galime pasidžiaugti pirmaisiais rezultatais. Tikroji efektyviai valdomo baseino misija – vaikų mokymas plaukti. Kaune gimsta apie 3-3,5 tūkst. vaikų kasmet, vadinasi, tiek jų turime kasmet išmokyti plaukti. Apie pusę jų turėtų priimti „Girstutis“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno „Girstučio“ baseinas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno „Girstučio“ baseinas

Antroji misija – sportas. Siūlome kasmet čia surengti dvejas aukščiausio lygio plaukimo varžybas. Trečioji misija – sveikatinimo paslaugos“, – baseino veiklos misijas apibendrino Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Šiuo metu „Girstučio“ baseine plaukimo užsiėmimus lanko apie 900 vaikų.

Koncesininkų atstovas Paulius Baltrėnas pabrėžė, kad taikoma lanksti kainodara leis užpildyti baseiną nuo ryto iki vakaro, skiriant pakankamą dėmesį tiek senjorams, tiek vaikams, tiek aukštesnio meistriškumo siekiantiems sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius