Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 24

Ėjimo renginyje Kaune dalyviai bus skatinami sportuoti sveikai

Užsiimant kai kuriomis sporto šakomis, neišvengiamos traumos, o netaisyklingai atliekant judesius ar sportuojant nesaikingai ir nereguliariai, gali kilti įvairių problemų. Birželio 3 dieną Kaune, Panemunės šile vyksiančiame renginyje visai šeimai Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybose“ bus skatinama sportuoti sveikai ir protingai.
Akimirkos iš renginio
Akimirkos iš renginio / Roko Lukoševičiaus nuotr.

Viena iš natūraliausių, sveikiausių, paprasčiausių ir prieinamiausių aktyvaus laisvalaikio formų – ėjimas. Būtent tai Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ organizatoriai skatina daryti kasdien ir po truputį daugiau. Kasdien pasivaikščiodami bent 15 minučių pagerinsite savo sveikatą ir savijautą, sumažinsite riziką susirgti įvairiomis vidaus ir neurologinėmis ligomis, turėti viršsvorio, jausti sąnarių skausmus.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Akimirkos iš renginio
Roko Lukoševičiaus nuotr./Akimirkos iš renginio

Įvairaus amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonės yra skatinami užsiregistruoti nemokamai, užsisegti dalyvio numerėlį, praeiti organizatorių sudaryta 15 000 žingsnių (arba ~10,5 km) ilgio trasa ir finišavus užsikabinti rankų darbo medinį medalį.

Eiti galima ir trumpiau – iki „Sveikatinės“ 5 000 žingsnių šeimos zonos ir grįžti trumpesniuoju taku atgal. Šeimos zonoje tėvai, kol įveiks visą trasą, kelioms valandoms galės palikti savo vaikus. Juos prižiūrės profesionalūs treneriai ir kineziterapeutai, kurie supažindins su sveiku ir protingu judėjimu.

Šioje zonoje dalyvaus ir „Girstučio“ sporto komplekso bei plaukimo klubo „Olympia“ personalas, kurie pasiūlys nemokamą ir smagią pramogą vaikams – pripučiamą batutą Kempiniuką. Mažieji ne tik galės padūkti, bet ir susipažinti su plaukimu, nes ši sporto šaka teikia naudą įvairioms mūsų organizmo sistemoms. „Girstučio“ sporto kompleksas pristatys organizuojamas „Jūrų liūtų“ dienos stovyklas, o plaukimo klubas „Olympia“ valandines stovyklas, kuriose vaikai gali ne tik išmokti plaukti, bet ir sužinoti, kaip saugiai elgtis vandenyje. Juk plaukimas stiprina viso kūno raumenyną, judėjimo aparatą, lavina taisyklingą laikyseną, plaukiant sąnariai ir stuburas apsaugomi nuo per didelės apkrovos, kurią dažniausiai patiriame mankštinantis sausumoje.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Akimirkos iš renginio
Roko Lukoševičiaus nuotr./Akimirkos iš renginio

Žmogus sutvertas judėjimui – vaikščiojimui, bėgiojimui, šokinėjimui, laipiojimui, tačiau pasikeitus gyvenimo būdui ir veiklai, šiuolaikinis žmogus vis dažniau sėdi ir leidžia laiką pasyviai. Atliekant kuo įvairesnius judesius, didėja judesių amplitudė, sutepami sąnariai, didėja ištvermė. Kaune jau devynerius metus žinomas laipiojimo centras „Miegantys drambliai“ suteiks vaikams galimybę atskleisti savo natūralų pašaukimą karstytis. „Mažieji galės smagiai laipioti ant neaukštos (2,5 m) dirbtinės laipiojimo sienutės ir įveikti skirtingo sudėtingumo trasas. Laipiojimas vaikams yra natūralus aktyvus užsiėmimas, kuris visapusiškai lavina kūną, koordinaciją, moko apeiti kliūtis, siekti tikslų“, - sakė Lietuvos laipiojimo sporto federacijos prezidentė Inga Kupetytė-Bunevičienė.

„Sveikatinės“ 5 000 žingsnių zonoje mažųjų taip pat lauks „Ortopedijos technikos“ kineziterapeutai, kurie ves užsiėmimus, vaikai bus mokomi taisyklingai atlikti mankštą, supažindinami su sveika gyvensena ir jos nauda, ėjimo specifika, vyks žaismingos estafetės.

Jeigu turite šiaurietiškam vaikščiojimui skirtas lazdas, būtinai pasiimkite į Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybas“, nes kineziterapeutas Ruslanas Maglionok suaugusius dalyvius pamokys šiaurietiško ėjimo technikos.

Šiaurietiškas ėjimas pagerina laikyseną, padeda lieknėti, stiprina širdį, padeda sutvirtėti raumenims, kaulams bei sąnariams, aktyvina medžiagų apykaitą ir kvėpavimo sistemą, gelbsti nuo įtampos ir streso. Išmokus šiaurietiško ėjimo technikos, dirbs apie 90 proc. jūsų raumenų, o sistemingai užsiimant šia judėjimo forma, įvairiapusiškai pagerinsite savo sveikatą.

Pasak R.Maglionok, šiaurietiškas vaikščiojimas yra be galo naudinga ir paprasta, bet kur pritaikoma fizinio aktyvumo forma, kuriai nereikia ypatingos brangiai kainuojančios įrangos.

Dar daugiau informacijos ir vaikų palikimo šeimos zonoje sąlygas rasite čia.

Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ organizatorių tikslas – kad žmonės vaikščiotų ne tik renginio dieną, bet ir po jo kasdien rinktų žingsnius. Pernai toks renginys vyko Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje ir Kaune, šiemet jau įvyko Vilniuje, o birželio 3 dieną dar kartą įvyks Kaune.

Prekių judėjimui ir sveikatai parduotuvėje „Sveikatinė“ (PLC „Mega“, Islandijos pl. 32) birželio 1-2 dienomis, nuo 10 iki 20 val., vyks išankstinis dalyvių paketų atsiėmimas. Paketus galėsite atsiimti ir renginio dieną (birželio 3), nuo 10 val. Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ starto vietoje – Panemunės paplūdimyje. Pirmasis startas bus skelbiamas 12 val., pradėti eiti bus galima ir vėliau, nes laikas, sugaištas šio renginio trasoje, nebus fiksuojamas.

Daugiau informacijos ir nemokamą registraciją rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius