Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 06

Ėjimo šventėje – neįtikėtinos istorijos

Birželio 3 dieną Kaune vykęs renginys Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybos“ pasižymėjo neįtikėtinomis istorijomis. Į Panemunės šilą susirinko beveik 4 000 įvairaus amžiaus žmonių – nuo 16 dienų iki 79-erių metų, o 15 000 žingsnių nuėjo ne tik būrys įvairių veislių šunų, bet ir naminis šeškas.
„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos / Roko Lukoševičiaus nuotr.

Prie Proenzi ArtrhoStop „Ėjimo varžybų“ organizatorės ir vedėjos Vlados Musvydaitės renginio metu kaskart prieina būrys ar pavieniai žmonės, papasakojantys ką nors įdomaus ar pasidžiaugiantys švente. Būtent taip jie vadina Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybas“.

Kai kurie tėveliai džiaugėsi, kad pavyzdžiui, pernai jie tokiame pačiame renginyje dalyvavo su vaiku, kuris gulėjo vaikiškame vežimėlyje, o šiemet jų atžala jau pati gali žingsniuoti.

Masiškiausia 13 narių Neverauskų šeima, apdovanota „Girstučio“ sporto komplekso kvietimais, tikino, kad kitais metais tame pačiame renginyje dalyvaus su naujagimiu šeimos nariu ir bus dar masiškesnė.

Renginio vedėją V.Musvydaitę ypač nustebino moteris, kuri be galo didžiavosi savimi, įveikusi 15 000 žingsnių arba 10,5 km, ir gavusi medalį, nes prieš kurį laiką svėrė 100 kg daugiau nei dabar.

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos

„Kiekvienas mūsų renginys mane nustebina susipažinus su dalyviais. Kaune išgirdau ypatingų ir neįtikėtinų istorijų, – pasakojo renginio organizatorė V.Musvydaitė. – Prie manęs ir vėl priėjo jau pažįstama senjorų pora, kuri į Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybas“ atvyksta pasipuošę, o mes fotografavomės su juostiniu fotoaparatu. Pastebėjau, kad žmonės į renginį atsiveda vis daugiau šunų, tačiau pirmą kartą tarp dalyvių mačiau naminį šešką! Žmonės iš tiesų labai originaliai žiūri į mūsų renginį.“

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos

Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ trasos ilgis – 15 000 žingsnių arba 10,5 km. Dauguma dalyvių rinkosi maksimalią distanciją. Eiti buvo galima ir mažiau – iki „Sveikatinės” 5 000 žingsnių šeimos zonos ir trumpesniuoju taku grįžti atgal. Dažniausiai trumpesnę distanciją rinkosi tėveliai su mažais vaikais arba senjorai.

Panemunės paplūdimyje, nuo kurio startavo tūkstančiai ėjikų, vyko virtualus „Samsung“ irklavimas. Dalyviai varžėsi, kas greičiau įveiks virtualią Galvės ežero distanciją. Tarp moterų greičiausia buvo dviejų vaikų mama. Kol ji rodė puikią savo formą, jos vaikai nustebę stovėjo šalia, o vėliau be galo apsidžiaugė.

Prieš startuojant Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ trasoje, nuėjus 5 000 ir 10 000 žingsnių, dalyviai buvo skatinami atkurti savo kūno skysčių balansą pasivaišinant mineraliniu vandeniu „Fuldataler“. Dalyvių daug raginti atsigerti nereikėjo – dėl saulėtos ir šiltos dienos bei pakankamai spartaus ėjimo, vanduo buvo neatsiejama šių varžybų dalis.

Nuo starto nuėjus 5 000 žingsnių tėvai vaikus galėjo palikti pažaisti ir pasimokyti kaip sportuoti sveikai. „Sveikatinės“ 5 000 žingsnių šeimos zonoje vaikų laukė „Ortopedijos technikos“ kineziterapeutai, laipiojimo centras „Miegantys drambliai“, plaukimo klubas „Olympia“, „Girstučio“ sporto kompleksas. Bei regbio klubas SM „Tauras“.

Kad Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybos“ praeitų kuo sklandžiau, dalyviams padėjo būrys savanorių iš Kauno ir Vilniaus. Vilniečiai pasakojo džiaugęsi kelione į Kauną ir namo, nes vyko traukiniu.

Tokiame ėjimo renginyje pirmų vietų nėra, o tai vadinama varžybomis, nes varžomasi su savimi. Vis dėlto, visi finišavę dalyviai būna apdovanoti rankų darbo medaliais, o septynioms masiškiausioms komandoms įteikiami specialūs rėmėjų prizai.

„Labai smagu, kad Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ medalis bus įvertintas – nuėję į bet kurią „Samsung“ parduotuvę ir parodę iškovotą medalį, visi gaus specialias nuolaidas“, – pasakojo sveikatingumo motyvatorė V.Musvydaitė.

Vyriausiu renginio dalyviu šįkart tapo 79-erių metų kaunietis, jauniausiu pripažintas berniukas, gimęs gegužės 16 dieną. Masiškiausios šeimos komandą sudarė 13 narių, klubo – 51, įmonės – 23, lopšelio-darželio – 21, mokyklos – 22.

Tokios ėjimo varžybos Lietuvoje jau įvyko 7-ąjį kartą – pernai toks renginys vyko Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje ir Kaune, šiemet jau spėjo praūžti Vilniuje ir Kaune. Šiemet vasarą Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybas“ planuojama surengti Rygoje ir Taline, o rugsėjo 16 – Lietuvos mieste, kurį išrinks patys dalyviai.

Daugiau informacijos apie renginį: www.ejimovarzybos.lt arba www.facebook.com/walk15.eu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius