Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05

Kaip atrodys Kaune planuojami statyti Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmai?

Kauno miesto taryba šį ketvirtadienį spręs, ar dalyvauti tarptautinėje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2014, vyksiančioje šių metų kovo 11-14 d. Prancūzijos mieste Kanuose. Šioje parodoje būtų pristatomas vienas svarbiausių miesto investicinių projektų – Kongresų, konferencijų ir koncertų (KKK) rūmai.

„2009 m. kriziniu laikotarpiu, traukiantis nekilnojamo turto rinkai, buvo nuspręsta šioje parodoje nedalyvauti, tačiau sulaukus naujos 2014 – 2020 m. ES finansinės perspektyvos svarstome galimybę ir vėl dalyvauti parodoje ir pristatyti Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų statybos projektą. Tai galėtų būti puikus viešosios ir privačios partnerystės pavyzdys“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pavadinimas
 

Kauno miesto tarybos Strateginio planavimo komisija parodoje rekomenduoja pristatyti „Kauno Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų“, „Infrastruktūros plėtros vystymoFredoje iškėlus KOP postą“, „Nemuno salos II dalies vystymo“, „Požeminių ir antžeminiųautomobilių parkavimo aikštelių statybos ir operavimo“ projektus.

„Dalyvaujant šioje parodoje yra galimybė pristatyti investicijų projektus žymiausiems pasaulinio lygio nekilnojamo turto vystytojams,rasti potencialius partnerius projektų įgyvendinimui– teigė Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Senkienė.

„Dalyvaujant šioje parodoje yra galimybė pristatyti investicijų projektus žymiausiems pasaulinio lygio nekilnojamo turto vystytojams, rasti potencialius partnerius projektų įgyvendinimui, susipažinti su naujausiomis pasaulinėmis projektų vystymo, miestų plėtros, architektūros tendencijomis“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Senkienė.

Projektus „Kauno Vilijampolės Brastos kvartalo statyba“, „Kauno viešojo logistikos centro statyba Palemone“ ir „Oro parko projektas Kauno LEZ teritorijoje“ siūloma parodoje pristatyti patiems šių projektų įgyvendintojams.

Dalyvauti parodoje Kauno miesto savivaldybei siūloma kartu su Vilniaus miesto savivaldybe. Dalyvaujant didžiųjų šalies miestų savivaldybėms kartu su partneriais būtų pristatytas Vilniaus ir Kauno ekonominis potencialas, prioritetiniai investicijų projektai, pasirengimas bendradarbiauti ir kartu vystyti viešosios ir privačios partnerystės projektus.

Savivaldybės ir partneriai savo lėšomis turės atlikti visus parengiamuosius su investicinių projektų pristatymu parodoje susijusius darbus. Kauno miesto savivaldybė tam numato skirti iki 100 tūkst. Lt šių metų miesto biudžete. Dėl dalyvavimo parodoje ketvirtadienį turės apsispręsti Kauno miesto taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius