Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 03

Kaune moterys vasarą pasitiko sijonuotos

Penktadienio vakarą, pirmą kartą Kaune įvyko ypatingos vasaros sutiktuvės, raginančios švęsti moteriškumą. Moterys vilkinčios ilgus sijonus, sveikino praeives su vasaros pradžia ir dovanojo gėles.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Gerdos Lukošiūtės nuotr.
Temos: 2 Vasara Sijonas

„Laimingų moterų pasaulio“ organizuojamas renginys prasidėjo moterų susibūrimu rotušės aikštėje. Šiek tiek pabendravusios bendramintės, nešinos gėlėmis, leidosi senamiesčio grindiniu sveikinti praeives moteris su vasaros startu. Dovanojamos buvo ne tik gėlės ir gražūs palinkėjimai, bet ir sėkmę nešantys sausainiai.

Vėliau veiksmas persikėlė į Santakos parką, kur buvo surengtas piknikas. Paužkandžiavusios moterys atliko mankštą, o „chna“ piešimo ant kūno technikos meistrė puošė susirinkusiąsias įvairiais raštais.

Idėjos sumanytoja – vilnietė Natalija Balinskaja, paklausta kaip kilo idėja organizuoti moterų susibūrimus, pasakojo, kad tai buvo rašytojos Olgos Valiajevos mintis: „Ji per gimtadienį gaudavo labai daug sveikinimų, tad ji pasiūlė moterims išeiti į gatves ir praskaidrinti dieną toms, kurios liūdnos ar be nuotaikos“.

Šventė rengiama jau trečius metus, anksčiau ji buvo minima rugpjūčio 1d. rašytojos gimtadienio proga, o vėliau susikooperavus su Aiste Jančiukiene, kuri rengdavo piknikus ir mankštą, kilo sumanymas apjungti visą visumą: ilgus sijonus, gėlių dalinimą, pikniką bei mankštą ir taip pasitikti vasarą skleidžiant moteriškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius