Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 04

Kaune – naujos patalpos darželinukams, kuriose įrengtos išmaniosios grindys

Aleksote oficialiai pristatytas nuo spalio 1 d. pradėjęs veikti naujasis lopšelio-darželio „Dvarelis“ filialas, kuriame bus ugdoma apie 100 kauniečių vaikų. Kas antrus metus po naują darželį atidarantis Kaunas išlaiko pagreitį ir miesto darželinukams rengia daugiau naujovių – 2020-aisiais Šilainiuose planuojama baigti dar vieno naujo darželio statybas.
Lopšelis-darželis „Dvarelis“
Lopšelis-darželis „Dvarelis“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik prieš septynis dešimtmečius vaizdingoje vietoje ant Aleksoto kalno, greta funikulieriaus, įkurtas lopšelis-darželis „Dvarelis“ nuo šiol dirba dvejose patalpose – istoriniame poeto Maironio statytame name Amerikos lietuvių gatvėje ir iš pagrindų rekonstruotame dviejų aukštų pastate adresu J.Kumpio g. 1. Čia įsikūrė 4 lopšelio ir 2 darželio grupės. Anksčiau šis pastatas buvo apleistas ir nenaudojamas.

Naujojo pastato įrengimas miestui atsiėjo 737 tūkst. eurų.

Grindys ne tik šildomos, bet ir išmanios

Antradienį surengtoje atidarymo ceremonijoje naujumu dar kvepiantis darželio filialas oficialiai pristatytas miestiečiams ir žiniasklaidos atstovams. Naujojo pastato įrengimas miestui atsiėjo 737 tūkst. eurų.

„Vietų trūkumo problemą Kauno darželiuose išsprendėme prieš dvejus metus, bet to nepakanka. Darželių privalo ne tik visiems užtekti, tačiau jie turi būti ir patogiai pasiekiami, kad jaunoms šeimoms nereikėtų savo vaiko vežti į kitą miesto galą. Aleksotas yra greičiausiai augantis miesto rajonas, todėl neatsitiktinai ir naujasis darželis įrengtas būtent čia. Tiesa, naujovių netrukus bus ir kitur“, – sakė simbolinę juostelę perkirpęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Bendras įstaigos patalpų plotas padidėjo beveik keturis kartus – nuo 397 iki 1 525 kvadratinių metrų. Atitinkamai ir auklėtinių gretos išaugo nuo dviejose grupėse buvusių 43 iki 143 vaikų. Vienas „Dvarelio“ pastatas nuo kito bus nutolęs apie 300 metrų. Artimiausias kitas darželis Aleksote – už kelių kilometrų.

„Viskas įgyvendinta, kaip ir buvo planuota. Darželis pasipildė visu šimtu vaikų, turime jaukias šiuolaikiškas patalpas su grindiniu šildymu, moderniai įrengtą virtuvę, atskiras erdves muzikai, sporto veikloms ir judriesiems žaidimams. Čia įdiegtos išmaniosios grindys – jau paplitusi informacinių technologijų priemonė, leidžianti atraktyviau lavinti vaikus. Jie šuoliuoja ir kitaip juda, vykdo įvairias edukacines užduotis“, – pasakojo „Dvarelio“ direktorė Irena Gabševičienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lopšelis-darželis „Dvarelis“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lopšelis-darželis „Dvarelis“

Pasak jos, darželyje įdarbinti 35 darbuotojai. Pagal naujausius reikalavimus įrengta ir neįgaliems lopšelinukams pritaikyta klasė, su specialiais dušais bei tualetais. Tiesa, negalios kamuojamų mažylių šiuo metu „Dvarelyje“ nėra registruota.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lopšelis-darželis „Dvarelis“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lopšelis-darželis „Dvarelis“

Pradės darželio Šilainiuose statybas

Pasak vietos valdžios atstovų, jau trejus metus Kaunas pamiršęs vietų darželiuose trūkumą, o ilgainiui ši problema išvis taps gilia istorija net ir augant jaunų šeimų skaičiui mieste. Prie to svariai prisidėjo 2016 metais S.Žukausko gatvėje atidarytas lopšelis-darželis „Aviliukas“, o artimiausiu metu darbai startuos ir Šilainiuose.

Kitąmet planuojama pradėti naujo darželio statybas Kuršių gatvėje 49B. Erdvus ir modernus 3,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas turėtų talpinti apie 200 vaikų – 6 lopšelio grupes po 10-15 auklėtinių ir tiek pat darželinukų grupių po 20 vaikų.

Šiomis dienomis rengiamasi skelbti viešųjų pirkimų konkursą statybos darbams. Jei nekils papildomų kliūčių, kitų metų pradžioje bus pasirašyta sutartis su rangovu ir prasidės statybos. Jas planuojama pabaigti per 15 mėnesių, tad jau 2020-ųjų rugsėjį naujoji įstaiga turėtų atverti duris mažiesiems kauniečiams.

Tuo metu dar trys įstaigos Kaune jau kitąmet turėtų sulaukti ženklių pokyčių pasitelkiant ES Struktūrinių fondų lėšas. Kauno Žaliakalnio, „Svirnelio“ ir „Boružėlės“ lopšeliuose-darželiuose numatyta modernizuoti dalį patalpų bei infrastrutūros apjungiant ir įrengiant šiuolaikiškas edukacines erdves, diegiant inovatyvias ugdymo priemones bei baldus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius