Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 25

Kaune paminėta policijos diena

Penktadienį Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje Kaune rinkosi policijos pareigūnai. Čia buvo aukojamos mišios ir minima artėjanti Angelų sargų diena.
Policijos dienos minėjimas
Policijos dienos minėjimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvyliktą valandą prasidėjusias šventas Mišias už žuvusius ir sunkų, rizikingą bei pasiaukojamą darbą dirbančius policijos pareigūnus aukojo Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

Po mišių Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentai davė priesaiką, o tarnyboje pasižymėjusiems policininkams, prokurorams buvo įteikti apdovanojimai. 

VIDEO: Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentų priesaika

Vienuoliktą kartą buvo įteiktas vyriausiojo policijos komisariato apdovanojimas – angelo skulptūra „Gėrio sergėtojas“. Tradiciškai šis apdovanojimas skiriamas labiausiai prie saugios aplinkos prisidedančiam piliečiui.

Šiais metais Garbingo apdovanojimo nusipelnė Kauno bendruomenės centrų asociacijos administratorė Marija Bindokaitė. Moteris apdovanota už aktyvią veiklą bei dalykišką bendradarbiavimą su policijos pareigūnais, už ženklų indėlį prisidedant prie saugios aplinkos kūrimo Kauno mieste.

Policijos pareigūnai taip pat įvertino ir dar keturių asmenų narsius poelgius. Jiems už aktyvų bendradarbiavimą ir pagalbą policijai kovojant už miesto saugumą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas pareiškė padėkas ir įteikė vardines dovanas – laikrodžius „Adriatica“:

  • Drąsutei Danilevičienei, kuri šių metų birželio 30 d. apie 17.00 val. Kauno r., Vilkijoje, dirbama gėlių prekyvietėje ir gavusi iš jaunuolių, kaip įtariama, netikrų eurų, nedvejojo, juos paėmė, pranešė apie tai Vilkijos seniūnui ir policijos pareigūnams bei sulaikė minėtus jaunuolius, neleido jiems pasišalinti. Atvykę policijos pareigūnai jaunuolių automobilyje rado dar 38, kaip įtariama, padirbtas 20 eurų nominalo kupiūras. Jaunuoliai buvo sulaikyti.
  • Algirdui Dranseikai, kuris kartu su sūnumi, šių metų rugpjūčio 13 d. vėlų vakarą, Kaune, Savanorių pr., vedžiodamas šunį tamsoje išgirdo merginos pagalbos šauksmą. Vyrai apsidairę, netoliese pamatė nubėgančią ir pagalbos šaukiančią merginą, o kiek toliau ant žemės parverstą ir mušamą kitą merginą, kuri klykdama bandė vaduotis nuo užpuoliko. Vyras, nedelsdamas suskubo į pagalbą. Po kelių akimirkų užpuolikas buvo nublokštas nuo pargriautos ir mušamos merginos bei sulaikytas. Liko tik sulaukti policijos patrulio, kuris užpuoliką pristatė į policijos komisariatą. Tik ryžtingo poelgio dėka pavyko išvengti sunkesnių sužalojimų.
  • Tomui Grigui, kuris šių metų vasario 3 d. apie 13.30 val. Kaune, V. Krėvės pr., išgirdęs kiosko pardavėjos pagalbos šauksmą, neliko abejingas ir sulaikė vagyste įtariamą asmenį, kuris vėliau buvo perduotas policijos pareigūnams. Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas pagreitinto proceso tvarka. Be to, kelerius metus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Girstupio policijos nuovados pareigūnams talkinantis policijos rėmėjas Tomas Grigas padėjo išaiškinti jau ne vieną nusikaltimą ir administracinį teisės pažeidimą.
  • Dariui Christauskui, kuris šių metų rugpjūčio mėn., pastebėjo, kad Kauno r., Piliuonos k., sodų bendrijoje, negyvenamame name apsigyveno du nepažįstami vyrai, kurie buvo panašūs į policijos ieškomus asmenis. Vyras glaudžiai bendradarbiavo su pareigūnais, padėjo jiems stebėti minėtus asmenis bei rinkti informaciją. Netrukus buvo nustatyta, kad vienas iš minėtų asmenų tikrai buvo ieškomas policijos pareigūnų. Kauno kriminalistai sulaikė vyrą, kuris buvo ieškomas kaip įtariamasis baudžiamojoje byloje dėl išžaginimo.

Angelų sargų diena minima kiekvienų metų spalio 2 dieną.

Atkuriant nepriklausomos Lietuvos valstybės institucijas, 1990 m. gruodžio 11 d. priimtas Lietuvos Respublikos policijos įstatymas, sukurta ir Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje pašventinta policijos vėliava, kurioje įrašyti žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas“, atkurta Policijos diena – spalio 2-oji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius