Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 02 26

Kaune veiklą atnaujino populiarusis Bagažinių turgus: atšilus orams tikimasi didesnio dalyvių skaičiaus

Sušvelninus karantino reikalavimus po daugiau kaip dviejų mėnesių pertraukos Kaune veiklą atnaujino ir kauniečių bei miesto svečių pamėgtas Bagažinių turgus. Pirmieji prekiautojai net nepaisydami tada spaudusio šaltuko susirinko dar praeitą savaitę. Šį savaitgalį oro sąlygos prognozuojamos jau kur kas palankesnės, o dalyviai galės atvykti ne tik iš Kauno, bet ir rajono, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus
Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus / Asmeninio archyvo nuotr.

„Žmonės išsiilgę turgaus, matome tą iš nuolatinių užklausų ir pasiteiravimų. Daugelis karantino metą išnaudojo namų ir sandėliukų tvarkymui, atsirinko nebereikalingus daiktus, kuriuos norėtų parduoti. Be to ir pavasaris, metas kai esame įpratę, švarintis ir tvarkytis jau čia pat.

Tai taip pat reiškia ir naują sezoną, tad žmonės jau norėtų pasidairyti pavasariui reikalingų daiktų: lengvesnių drabužių, dviračių, žoliapjovių, lauko baldų“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus
Asmeninio archyvo nuotr./Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus

Pasak jos, pirmasis turgus po ilgos pertraukos buvo kiek mažesnis, nei įprastai, bet labai smagus.

„Žmonėms buvo tikrai smagu pamatyti vieniems kitus, persimesti keliais žodžiais, paieškoti įdomesnių daiktų. Taip pat esame labai dėkingi tiek prekiautojams, tiek lankytojams už saugų elgesį: atstumų laikymąsi, kaukių dėvėjimą, rankų dezinfekavimą. Šį savaitgalį vyksiančiame turguje taip pat skirsime didelį dėmesį atstumų laikymuisi ir dezinfekcijai, o lankytojų ir prekiautojų prašysime dėvėti kaukes“, – sakė D.Lengvenienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus
Asmeninio archyvo nuotr./Kaune veiklą atnaujino Bagažinių turgus

Dėl atšilusio oro ir panaikintų judėjimo ribojimų tarp Kauno miesto ir rajonų savivaldybių šį savaitgalį turguje tikimasi jau didesnio dalyvių skaičiaus. Pasak organizatorių, dar prieš savaitę nemažai žmonių norėjo atvykti iš Kauno rajono, bet negalėjo dėl tada galiojusių ribojimų.

Į Bagažinių turgų žmonės atvyksta automobiliais, kad parduotų nebereikalingus, bet dar gerus savo daiktus. Dažniausiai tai yra drabužiai, batai, interjero detalės, indai, buitinė technika, vaikų žaislai, dviračiai, įvairūs įrankiai, nedideli baldai.

Turgus vyksta Kaune, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje, aikštelėje Elektrėnų g. 1F kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius