-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 12

Kauniečiai sprendžia, kur stovės Vyčio skulptūra: prasidėjo balsavimas

Kauno miesto savivaldybė paskelbė apklausą, kurios metu kauniečiai nuspręs, kur stovės tautos simboliui Vyčiui skirta skulptūra. Galima rinktis iš trijų vietų – Kauno pilies prieigų, Santakos parko ir Nemuno salos. Balsavimas vyks iki sausio 22 dienos, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Vyčio skulptūra
Vyčio skulptūra / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Prieš pora savaičių Kauno meras, skulptorius Arūnas Sakalauskas ir Vyčio paramos fondo vadovai pasirašė susitarimą dėl skulptūros „Laisvės karys“ įgyvendinimo Kaune. Nuo šio penktadienio kauniečiai kviečiami atiduoti savo balsą sprendžiant, kuri Kauno vieta geriausiai tiktų šiam kūriniui.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros Santakos parke vizualizacija
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros Santakos parke vizualizacija

„Per pastarąjį mėnesį sulaukėme daugybės kauniečių pasiūlymų, kur galėtų stovėti Vytis. Tarp jų išsiskyrė trys dažniausiai minėtos vietos – Santakos parkas, Nemuno sala ir Kauno pilies prieigos. Vytis yra laisvės ir tautos simbolis. Norime, kad šį svarbų sprendimą priimtų patys kauniečiai“, – akcentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Siekiama, kad Vytis Kaune iškiltų iki liepos 6-osios, kuomet bus minima Valstybės diena. Pasak skulptūros autoriaus A.Sakalausko, vienintelė vieta, kur per tokį trumpą laiką įmanoma iš bronzos išlieti tokią skulptūrą, yra didžiulė liejykla Ukrainoje.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros prie Kauno pilies vizualizacija
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros prie Kauno pilies vizualizacija

Planuojama, jog „Laisvės karys“ bus sukurtas ir pastatytas vien tik už žmonių ir įmonių suaukotas lėšas, kurias renka Vyčio paramos fondas.

„Kaunas yra veržlus miestas, žvelgiantis į priekį ir tuo pačiu suprantantis savo istorinę misiją. Mūsų tikslas – surinkti visą reikiamą sumą vien tik iš žmonių ir verslo aukų“, – pabrėžė Vyčio paramos fondo direktorius Vilius Kavaliauskas.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros Nemuno saloje vizualizacija
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vyčio skulptūros Nemuno saloje vizualizacija

Tikslus skulptūros dydis bei jos išliejimo ir pastatymo kaina paaiškės išrinkus jai skirtą vietą. Balsuoti Kauno miesto savivaldybės paskelbtoje apklausoje galima tinklalapyje http://vytis.kaunas.lt. Balsavimas vyks iki sausio 22 d., 9 val. ryto. Kiekvienas žmogus gali balsuoti vieną kartą per parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius