Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Kaunietė piktinasi namo administratoriaus darbais: „Plaunami pinigai“

Kauno daugiabučio laiptinėje pakeista elektros instaliacija pakurstė gyventojų aistras. Už atliktus darbus gavę sąskaitas gyventojai nesupranta, už ką turi mokėti.
Elektros skydinė
Elektros skydinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min redakcija sulaukė skaitytojos Irenos Taujanienės skambučio. Kovo 11-osios gatvėje esančiame daugiabutyje gyvenanti moteris skundėsi sulaukusi sąskaitų už remontą, kurio neva nebuvo.

Kaunietė teigė, kad birželio mėnesį laiptinėse iš tiesų buvo atliekami darbai – keičiama elektros instaliacija. Darbai baigti birželio 28 dieną. Tai liudija ir laiptinėse ant elektros skydinės užklijuotas lipdukas. Tačiau gautos dvi sąskaitos užminė mįslę.

Liepos mėnesį 100 butų turinčio daugiabučio gyventojai sulaukė sąskaitos už atliktus darbus, gyventojai turėjo susimokėti po 35 eurus.

Regis, tuo viskas ir baigėsi, tačiau praėjus dar vienam mėnesiui, rugpjūtį, gyventojai gavo dar vieną sąskaitą. Šį kartą suma buvo didesnė – 55 eurai. Ir vėl mokėjimo paskirtyje įvardintas tas pats laiptinės elektros instaliacijos remontas.

Negaliu su tuo susitaikyti, nesu dar tiek nukvailėjusi, – piktinosi Irena.

I.Taujanienė nusprendė pasidomėti, už ką turi mokėti, kreipėsi į namo administratorių „Būsto valdą“. Čia moteriai pavyko gauti atliktų darbų sąmatą.

„Sąmata praplėsta tik keliais žodžiais, joje rašoma, kad abu mėnesius buvo atliekami kone tie patys darbai. Plaunami pinigai ir mes kvailinami, liepos mėnesį niekas nedirbo, nemačiau jokių darbininkų. Negaliu su tuo susitaikyti, nesu dar tiek nukvailėjusi“, – piktinosi kaunietė.

Moteris taip pat skundėsi, kad gyventojų niekas neklausė, ar jie apskritai sutinka su šiuo remontu.

Žurnalistams susisiekus su „Būsto valda“ administratore, ši, klausimus paprašė pateikti raštu.

Gautame atsakyme teigiama, kad dar kovo mėnesį dėl nuolatinių gyventojų skundų buvo atlikta daugiabučio apžiūra. Jos metu nustatyta daugybė gedimų. Esama elektros tinklo techninė būklė neatitinka Elektros įrenginių įrengimo taisyklių reikalavimų, būtina kuo skubiau atlikti remontą. Civiliniame kodekse nurodoma, kad gyventojų sutikimas remontui nereikalingas, jeigu atliekami darbai susiję su privalomaisiais statinių reikalavimais. Todėl, paskelbus konkursą, birželį buvo pradėti darbai, kuriuos atliko UAB „Pastatų ūkio priežiūra“.

Pasak namo administratorių, birželio mėnesį buvo atliekamas apšvietimo rūsiuose ir laiptinėse remontas. O liepos mėnesį atliktas magistralinių kabelių nuo elektros skydinės bei elektros apskaitos skydelių remontas.

„Gyventojai buvo informuoti, kad gautą sumą už elektros remonto darbus gali susimokėti per tris mėnesius, o nesant galimybės atvykti sudaryti mokėjimo grafiką ilgesniam laikui“, – atsiųstame rašte teigė UAB „Būsto valda“ laikinai direktoriaus pareigas einantis Šarūnas Eidintas.​

I.Taujanienė įsitikinusi, kad liepos mėnesį darbai nebuvo atliekami ir sąskaita yra dirbtinai išpūsta. „Jei reikės, kreipsiuosi ir į teismą“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius