Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04

Kaunietį sudomino slėptuvė prie seniūnijos: „Kitiems baudas už nepriežiūrą skiria, o patys...“

Viešai prisistatyti nepanoręs kaunietis paprašė atkreipti dėmesį į aplinką, supančią Aleksoto seniūniją Kaune. Pasak jo, kitiems baudas už teritorijos nepriežiūrą dėliojantys valdiškos įstaigos darbuotojai turėtų pirmiausiai apsidairyti savo kieme: šalia – apleistas pastatas, greta – ir slėptuvė išardytomis sienomis. Seniūnė patikino, kad slėptuvės įėjimo nespėja tvarkyti.
Kaunietis bedė pirštu į netvarkingą teritoriją šalia Aleksoto seniūnijos
Kaunietis bedė pirštu į netvarką šalia Aleksoto seniūnijos / Skaitytojo nuotr.
Temos: 2 Kaunas Aleksotas

„Aleksoto seniūnija žmonėms rašo protokolus ir skiria baudas už teritorijos nepriežiūrą, o kaip prižiūrėta teritorija prie pačios Aleksoto seniūnijos? Šalia pastato – sena slėptuvė. Vieno iš jos įėjimų (to, kuris toliau nuo gatvės, arčiau seniūnijos pastato) išlaužta siena, ten gali patekti arba įkristi žmogus“, – teigė skundą pateikęs kaunietis.

Sunkiai, anot jo, galima pavadinti prižiūrėta teritorija ir už seniūnijos pastato esančią erdvę – ten stūkso apleistas pastatas.

Po kelių dienų skundo autorius informavo, kad skylę ties įėjimu į slėptuvę galiausiai Aleksoto seniūnija užtaisė. Tačiau ar ilgam ir ar kokybiškai?

„Visa kita nepasikeitė. Taip greitai ir negali pasikeisti, nes tvarkymo apimtys didelės“, – tikino kaunietis.

Kaip 15min paaiškino Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, slėptuvė šalia seniūnijos priklauso Lietuvos aviacijos muziejui.

„Kadangi vasarą keitėsi ir aerodromo, ir muziejaus direktoriai, tai seniūnija nupirko stiprią plokštę ir užkalė slėptuvės įėjimo šoną su visuomenei naudingų darbų atlikėjais. Bet mūsų plokštė po mėnesio dingo. Dabar visi patekimai yra užkalti ir patekti į slėptuvę negalima. Bendrų pastangų su muziejumi dėka nutarėme šią savaitę plokštes nudažyti, kad būtų gražiau, nes kai tik sukalame geras plokštes, jos labai greitai nuplėšiamos“, – paaiškino seniūnė, išreiškusi viltį, kad neatsiras žmonių, norinčių plokštes vėl nuplėšti.

L.Navickienė papasakojo, kad kol seniūnijos pirmame aukšte buvo įsikūrusi policijos nuovada, tokių mėginimų patekti į slėptuvę nebuvo užfiksuota. Pasak pašnekovės, įkristi pro atplėštą šoną tikrai būtų buvę sudėtinga, – reikėjo įlipti specialiai. Į seniūniją dėl slėptuvės galimai keliamo pavojaus niekas nesikreipė.

Aleksoto seniūnijos nuotr./Aleksoto seniūnija sutvarkė slėptuvę
Aleksoto seniūnijos nuotr./Aleksoto seniūnija sutvarkė slėptuvę

O štai skaitytojo minimas šalia seniūnijos stūksantis apleistas pastatas priklauso Kauno miesto savivaldybei. Ir priklauso jis jai nuo 2010 metų. Smulkiau apie šį pastatą papasakoti žadėjo Kauno miesto savivaldybės Nekilnojamo turto skyrius, tačiau atsakymo 15min dar nesulaukė. Kai jis bus pateiktas, publikaciją papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius