Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 05

Kauno medikai ištaisė Nigerijos kolegų broką: nigerietis neliks luošiu

Iš Afrikos į Lietuvą verslo reikalais atvykęs nigerietis kreipėsi į VšĮ Kauno klinikinės ligoninės medikus, nes jį jau kelis mėnesius kamavo nuolatinis kojos skausmas. Šį sukėlė prastai atliktas gydymas Nigerijoje. Kauniškiai sugebėjo ištaisyti kolegų iš užsienio broką: pacientas džiaugiasi atstatytu, dėl aplaidaus gydymo tėvynėje sutrumpėjusiu kojos ilgiu.
Traumatologas Donatas Senkanec
Traumatologas Donatas Senkanecas / VšĮ Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Kaip pranešime spaudai informuoja VšĮ Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas, traumatologai Tadas Levickis ir Donatas Senkanecas sėkmingai atliko sudėtingą operaciją Nigerijos piliečiui – atstatė po šlaunikaulio lūžio ir netinkamo gydymo net 7 centimetrais sutrumpėjusios kojos ilgį.

Kauno medikai atstatė po šlaunikaulio lūžio ir netinkamo gydymo net 7 centimetrais sutrumpėjusios kojos ilgį.

Iš Afrikos į Lietuvą verslo reikalais atvykęs vyriškis kreipėsi į Kauno klinikinės ligoninės medikus, nes jį jau kurį laiką kamavo nuolatinis kojos skausmas. Šių metų balandį tėvynėje afrikietį partrenkė sunkvežimis. Vyrui diagnozuotas šlaunikaulio lūžis, jis buvo nuvežtas į vietos ligoninę.

„Ten medikai taikė pasenusį ir nepakankamą tokiais atvejais gydymą – paprasčiausiai sutvirtino koją gipsu“, – pasakojo Kauno klinikinės ligoninės traumatologas ortopedas D.Senkanecas.

Kauno klinikinė ligoninė informuoja, jog vyras lovoje pragulėjo apie tris mėnesius, bet kojos kaulas nesuaugo, jis buvo nestabilus. Kojos sausgyslės ir raumenys ėmė trauktis, dėl to koja sutrumpėjo 7 centimetrais. Nepaisant to, vyras sukandęs dantis pradėjo vaikščioti. Atvykus į Lietuvą verslo reikalais jam partneriai rekomendavo apsilankyti Kauno klinikinėje ligoninėje.

Pas mus tokių pasekmių po traumų nepamatysi, nes taip gydyti žmones neleistina. 

„Tai buvo netipinis atvejis. Pas mus tokių pasekmių po traumų nepamatysi, nes taip gydyti žmones neleistina. Viena yra daryti kojos operaciją iškart po traumos ir visai kas kitą praėjus beveik penkiems mėnesiams“, – pasakojo D.Senkanecas.

Operacijos metu nigeriečiui buvo įstatytas metalinis implantas, kuris sutvirtino šlaunies kaulą.

„Kai koja sutrumpėja tiek daug, neigiamai veikiamas stuburas. Žmogui būtų smarkiai apribota judėjimo laisvė, o dabar jis galės džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu“, – teigė D.Senkanecas.

Žmogui būtų smarkiai apribota judėjimo laisvė, o dabar jis galės džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu.

Maždaug po pusmečio, kai koja sugis, pacientui bus galima išimti implantą. Afrikietis jaudinasi, kad Nigerijos piliečiams sudėtinga gauti vizą įvažiuoti į Lietuvą, todėl jis nežino, ar turės galimybę tęsti gydymą Kaune.

„Paprastai jauniems žmonėms implantus išimame, bet jei užsienietis negalės atvykti, tai nebus didelė bėda – metalinis įtaisas nekenksmingas sveikatai“, – sakė medikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius