-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 31

Kauno mariose tęsiami įžuvinimo darbai

Kauno miesto savivaldybė informavo, kad Aplinkos ministerija sėkmingai vykdo projektą „Kauno marių žuvynas“, kurio tikslas – pritaikyti Kauno marias rekreacijai ir mėgėjiškai žvejybai. Į didžiausią prie Kauno esantį vandens telkinį iš viso planuojama įveisti daugiau nei 100 tūkst. sterkų, lydekų ir šamų jauniklių.
Kauno mariose tęsiami įžuvinimo darbai
Kauno mariose tęsiami įžuvinimo darbai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Aplinkos ministerija planuoja Kauno marias žuvinti tol, kol šiame vandens telkinyje bus pakankamas žuvų kiekis. Nuo balandžio mėnesio pabaigos į Kauno marias buvo įleista 300 tūkst. lydekų lervučių ir daugiau nei 800 kg šiųmečių bei paaugintų sterkų. Tuo tarpu šį ketvirtadienį į vandens telkinį buvo įleista 2,5 tūkst. šamų ir 5 tūkst. lydekų.

Iš žuvų ištekliams atkurti ir išsaugoti skirtų lėšų į Kauno marias numatyta iš viso įveisti 47 tūkst. sterkų, 25 tūkst. lydekų ir 31 tūkst. šamų jauniklių. Šiais metais žuvų įveisimui į valstybinius vandens telkinius iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos skirta 2,5 mln. Lt. Į Kauno marias bus iš viso įveista 30 proc. visai Lietuvai skirtų sterkų, 10 proc. lydekų ir 15 proc. visai Lietuvai skirtų šamų.

 	Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno mariose tęsiami įžuvinimo darbai
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno mariose tęsiami įžuvinimo darbai

Nuo balandžio mėnesio pabaigos į Kauno marias buvo įleista 300 tūkst. lydekų lervučių ir daugiau nei 800 kg šiųmečių bei paaugintų sterkų.

Šį ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje vykusio pasitarimo metu buvo nuspręsta visų šalių įsipareigojimus įtvirtinti sutartim. Aplinkos ministerijos įsipareigoja įžuvinti Kauno marias ir nuolat vykdyti žuvų išteklių tyrimus, tuo tarpu kiti projektai partneriai veikdami kartu įsipareigoja sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti viešosios (kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų, kt.) infrastruktūros plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą ir viešinimą.

Pasak Aplinkos viceministro Lino Jonausko, šio projekto tikslas – sukurti mėgėjų žvejybai patrauklų regioną, ugdyti ir formuoti visuomenės požiūrį į aplinkos, jos išteklių tvarų naudojimą, skatinti atvykstamąjį ir vietos mėgėjiškos žvejybos turizmą.

Šiame pasitarime taip pat dalyvavo Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas, Kauno miesto bei Kauno ir Kaišiadorių rajonų savivaldybių atstovai, Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė bei atsakingi urėdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius