-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 04

Kūrybos ir diskusijų vakaras „Valia įveikti – galia gyventi”

Gruodžio 6 d. 18 val., „Baltojo kaspino festivaliui“ įpusėjus, Fondas FRIDA, šio renginių ciklo iniciatorius, kviečia visus neabejingus piliečius diskutuoti apie moterų su negalia patiriamą daugialypę diskriminaciją bei pasitarti, kaip pilietinė visuomenė bei jos aktyvistai gali apginti savo narių teises į orų gyvenimą.
Moteris vežimėlyje
Moteris vežimėlyje / Organizatorių nuotr.

Problema itin opi, nes moterys su negalia susiduria ne tik su kasdieninio gyvenimo sunkumais (aplinkos pritaikymas, šeimos ir darbo derinimas), bet ir yra padidintos rizikos grupėje patirti smurtą. 2013 m. gruodžio 11 d. Europos Parlamento rezoliucija dėl neįgalių moterų (2013/2065(INI)) nurodo, jog negalią turinčios moterys daug dažniau tampa smurto, ypač šeiminio ir seksualinio išnaudojimo, aukomis, ir remiantis duomenimis matyti, kad neįgalioms moterims maždaug nuo 1,5 iki 10 kartų dažniau kyla rizika būti išnaudojamoms nei sveikoms moterims.

Panelinėje diskusijoje, skirtoje moterų su negalia patiriamos daugialypės diskriminacijos problemų aptarimui (dalyvaus LR Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Mintautė Jurkutė iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos su pranešimu „Moterų su negalia patirtys Lietuvoje: daugialypė diskriminacija ir teisinė apsauga“, Lietuvos Neįgaliųjų forumo atstovas, žmonių su negalia teisių aktyvistai, moderuos prof. Jonas Ruškus)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė - Mikulėnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė - Mikulėnienė

Meninėje vakaro dalyje dalyvaus du atlikėjai: Ernesta Žemaitytė su pantomimos monospektakliu „Rytas prieš pasimatymą“ (režisierius Virgis Bortkevičius) bei Kęstutis Kasperas (VšĮ „Menų kambarys“) su šokio pasirodymu „Neleisk man“. Programą baigs vaidybinio filmo „Mari istorija“ peržiūra. Jį renginiui maloniai suteikia Festivalio partneris – Romuvos kino centras.

Kūrybos ir diskusijų vakaras „Valia įveikti – galia gyventi” vyks gruodžio 6 d. 18 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai”, Vytauto per. 79, Kaunas

Renginys yra „Baltojo kaspino“ festivalio“ programos dalis.

Labdaros ir paramos fondas „Frida“ – nuo 2010 metų Lietuvos Respublikoje veikianti nevyriausybinė moterų bei su jaunimu dirbanti organizacija, siekianti skatinti ir diegti faktinę lyčių lygybę Lietuvoje, mažinti moterų diskriminaciją ir kovoti su smurtu prieš moteris, vaikus bei jaunus žmones, skatinti visuomenės pagarbą ir toleranciją pažeidžiamoms visuomenės grupėms, vykdyti advokaciją, edukacinę ir prevencinę veiklas. Fondas bendradarbiauja su psichikos veikatos priežiūros atstovais, VTAS, socialiniais darbuotojais, policija, aukštosiomis mokyklomis ir kitomis ugdymo, kultūros bei socialinėmis įstaigomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius