Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10

„Kvapų naktis“ į renginius kviečia ir mažamečius, ir senjorus

Penktadienį, 18 val. VDU botanikos sode vyks tradicija tapęs renginys „Kvapų naktis“.
Renginys „Kvapų naktis“
Renginys „Kvapų naktis“ / Organizatorių nuotr.

„Šių metų programa kaip niekad spalvinga ir įvairiapusiška, pritaikyta įvairaus amžiaus lankytojams“, – išplatintame pranešime teigia VDU botanikos sodo direktorius dr. Nerijus Jurkonis.

VDU botanikos sodo teritorijoje duris vers mokslo, kvapų, skonių, šeimų, amatininkų, grožio ir sveikatinimo kiemeliai. Čia bus pristatomos augalininkystės naujovės, ypatingos veislės, vyks degustacijos, orą dažys eterinių aliejų aromatai. Žiedai skleisis ne tik gausiose sodo kolekcijose, bet ir merginų plaukuose, gėlių takas puoš kelią nuo senųjų vartų iki oranžerijos. Tradiciškai lankytojai rinks ir kvapiausią augalą – daugiausia balsų surinkusysis taps „Kvapų nakties“ nugalėtoju.

Organizatorių nuotr./Renginys „Kvapų naktis“
Organizatorių nuotr./Renginys „Kvapų naktis“

Nuo praktinių patarimų iki interaktyvių užsiėmimų

„Kvapų nakties“ lankytojų lauks paskaitos, ekskursijos, edukatorės ves interaktyvius užsiėmimus mažiesiems ir jų tėveliams bei seneliams. VDU botanikos sode, kaip pasakoja VDU botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė, vyks penkios ekskursijos, kurių dalyviai bus supažindinami su kvepiančiais medžiais, krūmais, žoliniais augalais, kvapniąja egzotika oranžerijoje, retaisiais ir saugomais augalais., rožynu.

Be to, vyks botanikos sodo specialistų bei svečių paskaitos apie naudingus ir nuodingus augalus, augalų metamorfozes, daiginimo magiją, gėlyno kūrimą, kvapų naudojimą sveikesniam gyvenimui.

Organizatorių nuotr./Renginys „Kvapų naktis“
Organizatorių nuotr./Renginys „Kvapų naktis“

Siūlys atrakcijas visai šeimai

„Šiais metais labai išsiplėtė šeimų erdvė, tad kviečiame ir skatiname atvykti ir su mažamečiais vaikais, ir su seneliais. Šioje erdvėje vyks kelionė pasakų keliu, pažintis su pantomimos žanru, galimybė vaidinti, piešti, kurti. Atvyks ir Zoologijos sodo atstovai, bus galima susipažinti su arboristo profesija, pajudėti kvies senoviniai etnožaidimai bei lauko muzikos instrumentų garsai“, – pasakoja K.Mulevičienė.

Programos „Kūrybos podiumas“ metu papuošalų dizaineriai pristatys savo darbus, vyks papuošalų gaminimo dirbtuvės.

Atkurs senojo rūmų gyvenimo vaizdus

Pradėjus temti, sode bus sukurta paslaptinga dvasia. Medžių fėja kvies į „Stebuklingą nakties pievą“ pasižvalgyti po magiškų gėlių ir šviečiančių vabzdžių pasaulį. Naktinė programa „Gyvenimas Aukštosios Fredos dvare“ (projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“) visus sukvies nuo 22.30 val. prie Aukštosios Fredos dvaro rūmų. Ant rūmų sienų vaizdo projekcijos atkurs senojo rūmų gyvenimo vaizdus: iškilmingai vaikščios damos, riedės karietos, skleisis gėlės. Magiškais muzikos garsais lankytojus užburs Egidijus Bavikinas, Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė. Daugiau informacijos apie „Kvapų naktį“ ir detalią programą – botanika.vdu.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius