Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2015 02 14

Meilės dieną kauniečiai plūdo į Arkivyskupijos organizuotą koncertą su muzikantu Paddy Kelly

Šokanti vienuolė iš Italijos, repuojantis brolis pranciškonas ir legendinės grupės „The Kelly Family“ atstovas – muzikantas Paddy Kelly – taip pilnutėlėje Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo paminėta Įsimylėjėlių diena. Aštuntą kartą čia vyko Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro organizuotas koncertas „Valentino diena kitaip“.
Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko tradicinis renginys „Valentino diena KITAIP“
Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko tradicinis renginys „Valentino diena kitaip“ / Erlendo Bartulio nuotr.

Vasario 14 dieną visame pasaulyje švenčiama šv. Valentino diena nusidažo rožine ir raudona spalva. Įprasti šiai progai ir kiti komerciniai atributai. Tačiau šios dienos reikšmė – visai kita, sako Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro nariai, jau  aštuntus metus kauniečius kviečiantys į renginį „Valentino diena kitaip“.

kaip ir anksčiau, renginys vyko Kauno „Žalgirio“ arenoje, kuri buvo sausakimša. Šimtai žiūrovų ne tik sėdėjo ir klausėsi muzikos, vienuolių pasakojimų, bet ir pakilo nuo kėdžių bei šoko. 

Erlendo Bartulio nuotr./IMG_4496Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko tradicinis renginys „Valentino diena KITAIP“
Erlendo Bartulio nuotr./Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko tradicinis renginys „Valentino diena KITAIP“

Šių metų šventės šūkis – „Mylėk ir daryk, ką nori!“ Tačiau šie šv. Augustino žodžiai nereiškia kažko nederančio. Priešingai – skatina rinktis apgalvotą gyvenimo scenarijų ir partnerystę, sako „Valentino dienos kitaip“ organizatoriai.

Kaip ir ankstesniais metais, paklausyti koncerto rinkosi įvairi publika: švęsti Meilės dieną kitaip nusprendė jaunimas, šeimos, senjorai. Greta jų sėdėjo ir vienuolės, kunigai.

„Šis renginys – tai kvietimas švęsti meilę. Tą, kuri prasidėtų, bet greit nesibaigtų, kuri trokštų pažinti, augti, skleistis ir būtų kažkas daugiau nei gražieji Valentino dienos laiškeliai ir dovanėlės“, – pabrėžė vienas iš renginio organizatorių, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Svarbiausi žodžiai mylint – prašau, atleisk ir ačiū

Susirinkusius sveikinęs Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius sakė: „Kai gyveno vyskupas, vėliau paskelbtas šv. Valentinu, pagoniškos Romos laikais, į žmogų žiūrėta kaip į daiktą. Meilė buvo praeinantis dalykas. Tačiau šis vyskupas jau tuomet į viską žiūrėjo kitaip: meilė jam atrodė amžina, žmogus – Kristaus atvaizdas. 

Būdamas šiame renginyje kreipiuosi į jaunimą: prisiminkite, kad meilė – ne emocija, bet santykis. Jį reikia auginti. Svarbiausi žodžiai, kuriuos reikia prisiminti: prašau, ačiū, atleisk. Įsidėmėkite juos ir auginkite meilę vieni kitiems bei savo šaliai“.

Svarbiausi žodžiai, kuriuos reikia prisiminti kiekvienai pora: prašau, ačiū, atleisk, sakė S.Tamkevičius

Šiemet renginyje kauniečiams koncertavo grupė „Saulės broliai“, kunigas pranciškonas Paulius Vaineikis, sesuo Anna Nobili iš Italijos ir Paddy Kelly (Michaelis Patricas Kelly) iš Vokietijos.

Užsienio svečiai – įspūdingos biografijos asmenybės.

Vienuolė A.Nobili – profesionali šokėja, nemažą savo gyvenimo dalį šokusi naktiniuose klubuose, kur, kaip pati sakė, ieškojo meilės, gyvenimo pramės. Kauniečiams ji pasakojo vos netapusi alkoholike.

Erlendo Bartulio nuotr./Sesuo Anna Nobili iš Italijos
Erlendo Bartulio nuotr./Sesuo Anna Nobili iš Italijos

Tačiau vėliau gyvenimas viską apvertė aukštyn kojomis – moteris pasuko į vienuolyną ir šiuo metu yra Šventosios Nazareto šeimos seserų darbininkių bendruomenėje. Vis dėlto šokti ji nenustojo – Romoje kartu su kitomis vienuolėmis įkūrė šokių mokyklą „Holy dance“. Joje šiuo metu yra 100 mokinių.  

Pilną „Žalgirio“ areną ji privertė pakilti nuo savo kėdžių ir šokti kartu su ja. 

VIDEO: Kaune vykusi Valentino diena kitaip sutraukė šimtus žiūrovų

Religiniame renginyje – legendinės grupės atstovas

Pagrindinis vakaro svečias – šešiais stiliais grojantis muzikantas Paddy Kelly, kurio „sąskaitoje“ – daugiau nei 20 mln. albumų, 48 auksiniai ir platininiai diskai. O muzikinę karjerą jis pradėjo kaip ir daugelis – kaip gatvės muzikantas.

Jei atrodo, kad jo pavardė girdėta, neklystate: P.Kelly yra pasaulinio garso grupės „Kelly Family“ narys. Įdomu, kad po pasaulį keliaujantis ir klubuose bei milžiniškuose stadionuose, arenose koncertuojantis muzikantas kažkada vos netapo vienuoliu – buvo įstojęs į Švento Jono kongregacijos vienuolyną. Tačiau galiausiai apsisprendė, kad nori šeimos. Lietuvoje jis lankosi ne pirmą kartą – 2011 metais koncertavo Vilniuje. 

Paddy Kelly
Paddy Kelly

„Smagu sugrįžti į šią nuostabią šalį“, – renginyje Kaune sveikinosi muzikantas. Visą koncertą iš Kauno „Žalgirio“ arenos tiesiogiai galėjo girdėti Lietuvos radijo ir Marijos radijo klausytojai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius