Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17

Planuojama atnaujinti Kauno „Gintaro“ stadioną

Pirmadienį Kauno meras Andrius Kupčinskas ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė ketinimų protokolą dėl vadinamojo „Gintaro“ stadiono, esančio Taikos pr. 131, perdavimo valstybei.
Sporto miestelį ketinama steigti didžiuliame, apleistame žemės sklype, esančiame miesto pakraštyje.
Sporto miestelį ketinama steigti didžiuliame, apleistame žemės sklype, esančiame miesto pakraštyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal šį susitarimą Švietimo ir mokslo ministerija sieks užtikrinti sporto komplekso atnaujinimą ir modernizavimą perduodamame kiek didesniame nei 10 ha žemės sklype. Ministerija planuoja atnaujinti ne tik apleistą teritoriją, bet ir joje esančius statinius. Šioje teritorijoje ketinama įrengti uždarą lengvosios atletikos maniežą, mokymo įstaigų mokomąją sporto bazę, sporto ir sveikatingumo kompleksą, beisbolo aikštę ir kitus sporto objektus.

„Apie stadioną išsidėsčiusios keturios mokyklos, kuriose mokosi apie 4 tūkst. mokinių. Jiems, kaip ir visai kauniečių bendruomenei, šis stadionas tikrai reikalingas. Planuojame, jog šiemet  bus parengtas techninis komplekso projektas, kuriam skirsime 200 tūkst. Lt. Galima sakyti, jog darbai jau prasideda. Apskritai reikia propaguoti aktyvų gyvenimo būdą skatinti sveiką gyvenseną“, - pabrėžė D. Pavalkis.

„Jau daug metų šis stadionas stovi apleistas, nors jis tikrai galėtų tarnauti miesto poreikiams. Šią vietą būtų galima pritaikyti sportininkų, miestiečių poreikiams. Manau, kad tiek Kauno meras, tiek švietimo ir mokslo ministras pasirašė teisingą ir protingą susitarimą. 2014-2020 metų ES finansinėje perspektyvoje sveikatinimui, sporto objektų  įrengimui bus skiriama apie pusę milijardo litų, taigi būtų galima pretenduoti į šią paramą“, - sakė Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Pasak V. Gedvilo, atnaujinta ir modernizuota sporto infrastruktūra galėtų naudotis miesto bendruomenė, mokymo įstaigos. Stadione būtų įrengti bėgimo takai, sirgalių tribūnos, pagalbinės patalpos sportininkams. Stadionas būtų pritaikytas lengvajai atletikai ir futbolui, taip pat beisbolui.

Šiuo metu pastato ir inžinerinių statinių būklė bloga, turtas nenaudojamas nyksta, kyla grėsmė aplinkinių mokyklų mokinių saugumui. Praeitų metų spalį Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į savivaldybę prašydama perduoti šį nekilnojamąjį turtą valstybės nuosavybėn. Ministerija pažymėjo, kad apleistas sporto kompleksas turėtų tarnauti jį supančių profesinių įstaigų ugdymo proceso tikslų įgyvendinimui.

„Sausio mėnesį miesto taryba pritarė ketinimų protokolui, kuris šiandien buvo pasirašytas. Tikimės, jog taip vadinamas „Gintaro“ stadionas su Švietimo ir mokslo ministerijos pagalba prisikels naujam gyvenimui. Ateinančioje ES finansinėje perspektyvoje šiuo objektu rūpinsis ne tik savivaldybė, bet ir Švietimo ir mokslo ministerija, kurios galimybės žymiai didesnės. Tikimės, jog šiais metais parengus techninį projektą ir gavus statybos leidimus, kitų metų pradžioje galėtų prasidėti statybos darbai, o dar po metų ar pusantrų kauniečiai jau galėtų naudotis sporto komplekso paslaugomis“, - sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius