Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 25

Po remonto atidarytame „Megos“ akvariume užfiksuotas nuotėkis

Gruodžio 21 Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ po rekonstrukcijos atidarytas vienas didžiausių pasaulyje akvariumų. Vos po kelių dienų lankytojai užfiksavo pro siūlę tekantį vandenį.
Vandens nuotėkis akvariume
Vandens nuotėkis akvariume / Skaitytojo Tomo nuotr.

Pirmąją Kalėdų dieną PLC „Mega“ lankęsis kaunietis Tomas užfiksavo pro siūlę bėgantį vandenį.

Vyras 15min sakė, kad į „Megą“ atvyko apie 17 valandą 30 minučių. Tuo metu iš akvariumo vanduo tekėjo nežymiai, tačiau jau už pusvalandžio srovė buvo kur kas didesnė. Vandenį siurbė valytoja ir du apsaugos darbuotojai. Žuvys vandenyje plaukiojo ir toliau.

Skaitytojo Tomo nuotr./Vandens nuotėkis
Skaitytojo Tomo nuotr./Vandens nuotėkis

Akvariumus įrenginėjantis specialistai pamatę nuotrauką komentavo, kad taip galėjo atsitikti dėl įvairių priežasčių, tačiau nieko konkretaus įvardinti nesiryžo niekas. Po remonto akvariumas ilgai buvo be vandens, užpildžius vandeniu spaudimo galėjo neatlaikyti silpnesnė akvariumo vieta.

Akvariumas atnaujinimo darbams buvo uždarytas šių metų rudenį.

E.Gendrenaitės nuotr./„Megos“ akvariumas
E.Gendrenaitės nuotr./„Megos“ akvariumas

„Tokio lygio akvariumų remontą rekomenduojama vykdyti po maždaug dešimties metų. Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ akvariumas lankytojus džiugino beveik 13 metų, tačiau eksploatacijos metu vykdant valymo darbus, ant permatomos akrilo dangos atsirado mikroįbrėžimų, kuriuos būtina poliruoti. Nors akvariumo stiklo storis siekia 30 centimetrų, jame yra laikomas sūrus jūrinis vanduo, kuris yra agresyvesnis už gėlą, o tai taip pat turi nemažą įtaką akvariumo silikoninių siūlių būklei ir ilgaamžiškumui“, – dar prieš remontą sakė prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ eksploatacijos inžinierius Egidijus Norkevičius.

PLC „Mega“ akvariumas – aukščiausias akvariumas Baltijos šalyse ir vienas iš dešimties aukščiausiųjų pasaulyje. Akvariumas yra 10 m aukščio ir 4 m pločio, o jo ilgis siekia 11 m, vandens talpa – 170 tūkst. litrų. Šiemet akvariumas Kauno miesto savivaldybės Tarybos oficialiai pripažintas ir paskelbtas lankytina Kauno miesto vieta.

Remonto metu buvo įrengti nauji, itin atsparūs ir spalvingi koralai, iš naujo nupoliruotas akrilinis stiklas, įrengta vaizdo kamera, visą parą internetu transliuosianti akvariumo vaizdą, pakeistos silikoninės siūlės, atlikti techninės įrangos priežiūros darbai.

Gavę PLC „Mega“ komentarą dėl skaitytojo nuotraukose fiksuoto vandens nuotėkio tekstą papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius