Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 28

Sekmadienį Lietuvos zoologijos sode – sezono atidarymas

Balandžio 30 d. nuo 12 val., Lietuvos zoologijos sode vyks įspūdinga pavasario šventė – sezono atidarymas.
„Moliūgiadienis“ Lietuvos zoologijos sode
Lietuvos zoologijos sode / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

„Stūgaujančio sezono“ atidarymo metu lankytojų lauks įvairios pramogos, edukaciniai užsiėmimai ir, žinoma, patys egzotiškiausi gyvūnai. Tačiau šiais metais atidaromas ne tik vasaros sezonas, bet ir rėmėjų pagalba atnaujintas arktinių vilkų voljeras.

Jau visai netrukus du arktiniai vilkai gyvenantys zoologijos sode galės džiaugtis naujais ir erdviais namais. Vilkė Sagutė ir vilkas Baltukas, atkeliavę iš Čekijos zoologijos sodo, jau kurį laiką galėjo džiaugtis viena rekonstruota voljero dalimi, o balandžio 30 d. jie jau įsikraustys į kur kas didesnę, atnaujintą erdvę.

Vienas pagrindinių arktinių vilkų rėmėjų – Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“. „Šiais metais birželio 6 d. brigada „Geležinis Vilkas‘‘ minės savo 25-ąsias įkūrimo metines, todėl brigados vilkai aukodami prisidėjo prie arktinių vilkų erdvesnio voljero įrengimo, tuo pagerindami jų gyvenimo sąlygas“, – apie sprendimą paremti arktinius vilkus sakė mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas‘‘ vadas plk. Mindaugas Steponavičius.

Taip pat prie vilkų gyvenimo sąlygų prisidėjo ir tokios įmonės kaip „Bauen“, „Ampas“, „Heidelbergcement Klaipėda“ bei baikerių klubas „Vilkai MC“, mat vilkų voljero atnaujinimui reikėjo beveik 5t cemento.

O kokios dar pramogos laukia zoologijos sodo lankytojų balandžio 30 d.? Populiariausios Kaune vaikų pop grupės „Lašeliukai“ bei vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro pop choro „Kir vir bam“ pasirodymai. Įspūdingas „Burbulų Dėdės“ burbuliatorius ir ledo šou.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai zoologijos sodo apatinėje dalyje įrengs saugaus eismo klasę, kurioje mažieji eismo dalyviai bus mokomi jiems aktualiausių Kelių eismo taisyklių bei supažindinami su kelio ženklais. Įgytas žinias vaikai turės galimybę išbandyti ir praktiškai.

Taip pat „Kauno tvirtovės VII fortas“ pristatys įdomiąją biologinę edukaciją, kurios metu pamatysite, kuo skiriasi žmogaus, gyvūno ir paukščio kraujas. O patys greičiausi lankytojai gales išbandyti savo jėgas sprinto į ožių kalną varžybose, kurių prizus įsteigė „Hegelmann transport“. Taip pat „Robotikos akademija“ pradžiugins visus mylinčius konstruoti pristatydami savo edukaciją.

Žinoma, zoologijos sodas nebūtų zoologijos sodas, jei jame nebūtų pačių egzotiškiausių gyvūnų. O kad su jais būtų galima susipažinti kuo geriau, šventės lankytojai turės išskirtinę progą sudalyvauti ekskursijose po zoologijos sodą ir sužinoti įdomių faktų apie čia gyvenančius gyvūnus! Jos vyks 11 val. ir 15 val. zoologijos sode, tačiau norint dalyvauti ekskursijose apie tai reikia įspėti kasininkes prieš perkant bilietus, nes ekskursijos kaina vienam asmeniui – 1€ prie įprastos bilieto kainos. Taip pat svarbu, kad vietų kiekis – ypač ribotas. O tie, kurie nespės sudalyvauti šioje pramogoje, turės puikią progą visko paklausinėti apie gyvūnus pačių prižiūrėtojų, mat visą dieną vyks įvairių sodo gyventojų pristatymai.

Be viso to, zoologijos sode bus įvairios karinės pramogos, ginkluotės ekspozicija, kurią lankytojams pristatys Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“. Baikerių klubas „Vilkai MC“ taip pat demonstruos savo įspūdinguosius motociklus.

„Stūgaujantis zoologijos sodo sezono atidarymas“ nustebins ne vieną gamtos mylėtoją. Balandžio 30 d. nuo 12 val. kartu su šventės vedėjais Dainiumi Palivonu ir Aiste Tomkevičiūte lankytojai kviečiami atidaryti stūgaujantį, pozityvų, žalią ir gamtą saugantį pavasario sezoną.

Organizatorių nuotr./Lietuvos zoologijos sodo sezono atidarymo programa
Organizatorių nuotr./Lietuvos zoologijos sodo sezono atidarymo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius