Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Su įtrūkimais klojamas Laisvės alėjos grindinys sulaukė kauniečių dėmesio

Kaune, Laisvės alėjoje klojamas naujasis grindinys sulaukė kauniečių kritikos. Miestiečiai pastebėjo naujai paklotose granito plokštėse įtrūkimus.
Granito grindinys Laisvės alėjoje
Granito grindinys Laisvės alėjoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Laisvės alėja

Prieš keletą savaičių Kauną pasiekė granito grindinio siuntinys iš Kinijos. Suformavus ir paruošus pagrindus jis pradėtas kloti rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje. Centrinėje Laisvės alėjos dalyje suguls mažos trinkelės, o aikštė aplink Soborą pasipuoš didesnėmis plokštėmis.

Būtent šios plokštės ir nepraslydo kauniečiams pro akis. Pastebėję grindinio plokštėse esančius įtrūkimus žmonės kreipėsi į 15min redakciją teiraudamiesi ar normalu, kad dar dar nebaigti darbai, o jau atsirado brokas.

Žurnalistams nuvykus į vietą, joje dirbę darbininkai situacijos nedramatizavo. Grindinį kloję vyrai sakė, kad šie įtrūkimai neturi nieko bendro su grindinio kokybe: „čia yra granitas, akmuo, jis nėra skilęs“, – aiškino jie. Tiesa, pridūrė, kad jei darbų vadovas lieps, nekokybiškas plokštes teks keisti.

Administracijos direktorius – taip neturi būti

„Smagu , kad daug kas rūpinasi kokybe, malonu girdėti, kad tai visų kauniečių rūpestis“, – vos išgirdęs klausimą ištarė Kauno miesto administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak direktoriaus plokščių klojimą turi prižiūrėti darbų vadovai, todėl tai jų atsakomybės klausimas. Įmonės reikalas užtikrinti kvalifikuotai atliekamą darbą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas

„Manau, kad papuola ir darbuotojų, kurie ima, meta ir neteisingai padeda grindinį. Be to, transportavimo metu taip pat gali atsirasti brokas. Rangovus visada įspėjam, kad rinktųsi darbuotojus atsakingai, nekokybiškai atlikto darbo niekas nepriims“, – sakė G.Petrauskas.

Paklaustas ar galimai skilusios plokštės bus keičiamos, direktorius buvo kategoriškas: „Be abejo, taip neturi būti“, – sakė jis.

Pagal sutarti rangovai darbus turi atlikti iki kitų metų vasario mėnesio galo. Žiemą darbai nevyks. Todėl planuojama grindinį baigti kloti iki pirmųjų šių metų šalnų.

Atkarpoje tarp Soboro ir A.Mickevičiaus gatvių iš viso bus paklota apie 17 tūkst. kv. metrų granitinės dangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius