Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 16

Versliam jaunimui – Kauno miesto parama

Inovatyvias verslo idėjas kuriantis Kauno jaunimas galės pretenduoti į jaunimo verslo skatinimo programos „Startup Kaunas 2014“ lėšas, siekiančias 63 tūkst. Lt. Programa skirta jaunoms, neseniai įsikūrusioms verslo įmonėms ar verslą pradėti ketinantiems fiziniams asmenims.
Inovacijos
Inovacijos / dreamstime.com nuotr.

Pagrindinis programos tikslas – sudaryti  palankias sąlygas jaunimui plėtoti inovatyvų technologinį  verslą, skatinti verslo idėjų kūrimą ir prisidėti prie jų įgyvendinimo Kauno mieste. Vienam paramos gavėjui bus skiriama ne didesnė nei 10 tūkst. Lt parama.

„Tikiuosi, jog į šią programą daugiausiai pretenduos technologiniai projektai. Kauno miesto savivaldybė, su šia programa remdama startuolius, seka globalaus verslo tradicijomis. Kaip žinome, dauguma sėkmingų projektų yra būtent technologinio pobūdžio ir susiję su IT sektoriumi. Tikimės, kad pasirodys ne viena nauja idėja kuriant programėles išmaniesiems telefonams ir planšetėms. Manau, kad su šia programa bent šiek tiek prisidėsime prie Kauno verslaus jaunimo sėkmės“, - pabrėžė tarybos narys Marijus Panceris.

Kartais užtenka mažo postūmio, paramos, kad idėja virstų sėkmingu verslu

„Kaunietis verslininkas Ilja Laurs, kompanijos „Pixelmator Team“ įkūrėjai, broliai Saulius ir Aidas Dailidės – vos keli visame pasaulyje žinomi startuolių kūrėjai, Lietuvoje paskatinę jų proveržį. Kauno miesto savivaldybė taip pat prisideda prie jaunimo verslumo skatinimo. Kartais užtenka mažo postūmio, paramos, kad idėja virstų sėkmingu verslu“, - teigė Kauno miesto tarybos narys Algimantas Kurlavičius.

Anot  Kauno miesto tarybos nario, Jaunimo reikalų tarybos pirmininko Aušrio Kriščiūno, šiai programai biudžete numatyta suma nėra didelė, tačiau priklausomai nuo paraiškų skaičiaus, aktyvumo ir programos dalyvių ateinančiais metais parama gali siekti ir trigubai didesnę sumą.

„Tikimės, jog jaunimas nemiegos iki paskutinės dienos ir pateiks daug originalių idėjų“, - sakė A. Kriščiūnas.

„Didinti paramos lėšas startuoliams iš tiesų būtina, kadangi inovatyvios verslo idėjos kuria darbo vietas ir prisideda prie miesto ekonominės gerovės“, - teigė Kauno miesto tarybos narys Simonas Kairys.

Labai maža įmonė – tai įmonė, kurioje dirba ne daugiau kaip 10 darbuotojų ir kurios metinės pajamos neviršija 7 mln. litų arba įmonės balanse nurodyto turto vertė neviršija 5 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius