Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17

Aktorės Larisos Kalpokaitės gyvenimo įvykiai, kurie visuomet primins „Kino pavasarį“

Kovo 19 d. prasidėsiantis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet švęs jau 20-ąjį jubiliejų. Prisiminimais, ką reiškia ir su kuo asocijuojasi prabėgę du festivalio dešimtmečiai, dalijasi aktorė Larisa Kalpokaitė, viena ištikimiausių „Kino pavasario“ gerbėjų.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / „Romuvos“ nuotr.

Labiausiai myliu festivalį „Kino pavasaris“ už jo šilumą ir demokratišką dvasią. Man atrodo, kad tai „plaukia“ iš jo direktorės (keista taip vadinti gerą savo bičiulę) Vidos Ramaškienės. Ją ne be pagrindo vadina ,,festivalio siela“. Ji ir yra SIELA – šilta, jauki, be galo nuoširdi, mylinti kiną ir visus, mylinčius kiną.

Aš dėkinga „Kino pavasariui“ už man suteiktą galimybę sėkmingai startuoti kine su Kristijono Vildžiūno filmu ,,Nuomos sutartis“ (2002 m.). Tai atvėrė mums kelius į Venecijos kino festivalį, kuriame dalyvavome konkursinėje programoje ,,Up Stream“. Po to juosta aplankė dar maždaug 42 festivalius.

Filmo „Nuomos sutarts“ kadras
Filmo „Nuomos sutarts“ kadras

Kitas lemtingas įvykis mano gyvenime – 2008 m. festivalio žiūrovai išrinko mane ,,Geriausia Lietuvos kino aktore“. Gavau dovanų kelionę į Kanų festivalį ir piniginį prizą.

„Kino pavasaris“ man visada siesis su lenkų filmu ,,Edis“ (rež. Piotr Trzaskalski, 2002 m.), kuris tiesiog sukrėtė. Puikus režisūrinis ir nepakartojamas aktorinis darbas. Dar ir dabar matau režisieriaus Kim Ki-duko filmo ,,Pavasaris, vasara, ruduo, ... ir vėl pavasaris“ (2003 m.) lėtą metų laikų ir gyvenimo kaitą – himną gyvenimui. Už visa tai esu labai dėkinga pavasariniam ,,Kino pavasariui“.

Filmo „Pavasaris, vasara, ruduo... ir vėl pavasaris“ kadras
Filmo „Pavasaris, vasara, ruduo... ir vėl pavasaris“ kadras

Dalyvaukite ,,Kino pavasario“ atsiminimų konkurse ir jūs. Siųskite savo atsiminimus, ką jums reiškia ir primena dvidešimt festivalio metų adresu kinopavasaris@15min.lt ir laimėkite akreditaciją į jubiliejinio festivalio filmus. Daugiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius