Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21

Debiutiniame Lukrecijos Vaupšaitės filme „Emocinė policija“ – jausmų nusikaltimai

Jus išdavė, paliko ir nieko nepaaiškino? Neturite kam pasiguosti? Pamirškite psichoterapeuto kabinetą – šį pavasarį emocinius nusikaltimus aiškinasi specialus policijos padalinys „Emocinė policija“, kuri duris atvers kovo 25 ir 28 dienomis kino teatre „Forum Cinemas“ festivalio „Kino pavasaris“ metu.
Filmas „Emocinė policija“
Filmas „Emocinė policija“ / Kadras iš filmo

„Buvo būtina įkurti šią instituciją, – prisipažįsta trumpametražio filmo „Emocinė policija“ režisierė Lukrecija Vaupšaitė. – Juk mūsų jausmai – daug svarbesni už materialųjį turtą, jie taip pat gali būti pavogti ar sugadinti.“

Pagalvokite, gal ir jūs turite ką įduoti? Filmo „Emocinė policija“ Administratorė ir Vyriausiasis Inspektorius nuoširdžiai aiškinasi įvairiausio plauko nusikaltimus – nuo emocinių išdavysčių iki miegojimo atskiruose kambariuose – kurių nuskriaustieji atvyksta užregistruoti… Neatsitiktinai čia užklysta ir pagrindinė veikėja – Beatričė. Jos širdis sudaužyta, tačiau neišduoda ją sielvartauti privertusio asmens… Galbūt nusikaltimą išsiaiškinti galima tik pažvelgus į savo paties vidų?

Filme „Emocinė policija“ ypatingą vaidmenį atlieka režisierės Lukrecijos Vaupšaitės artimieji: pagrindinę veikėją Beatričę įkūnija sesuo – Marija Vaupšaitė, vyriausiąjį Emocinės Policijos inspektorių – senelis Algimantas Jonas Baranauskas, o mama Audronė Vaupšienė – vieną iš aukų, atėjusių užregistruoti emocinį nusikaltimą… Tai dar labiau užaštrina kuriamą situaciją!

„Įdomiausia, kad darbas su artimiausiais žmonėmis, kurie visi vaidina šiame filme, dar labiau paaštrino situaciją: žiūrėdama į monitorių, pagaudavau save svarstančią, už kurį įskaudinimą ar mūsų gyvenimo epizodą galėčiau įduoti juos policijai. Tikrai buvo keista. Beje, esu įsitikinusi, kad visų galvose sukosi panašios mintys, vadinasi, aš taip pat galėjau būti įskųsta!“ – sako režisierė ir scenarijaus autorė.

„Emocinė policija“ – debiutinis Lukrecijos Vaupšaitės filmas, kurį kūrė drauge su operatoriumi Vladu Naudžiumi ir jo asistentu Vitalijumi Kiseliumi, kostiumus parinko – mados dizainerė Dovilė Gudačiauskaitė, filmo dailininkė – Eglė Akelaitytė-Vertelkė. Šiais metais Lukrecijos Vaupšaitės filmas „Emocinė policija“ buvo rodytas specialioje kino festivalio „Berlinale“ programoje „Film Cloud“.

VIDEO: Emotional Police short film trailer

Emotional Police short film trailer from Lukrecija_V on Vimeo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius