Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 13

G. Labanauskaitė filmą „Žiaurumas“ rekomenduoja mėgstantiems skandinavišką minimalizmą

„Žiaurumas“ („Violent“) yra vienas netikėčiausių 20-ojo „Kino pavasario“ filmų. Visų pirma – tai muzikanto debiutas kine. Antra – muzikantas yra iš Kanados, o filmas – norvegiškas. Tai, kad režisierius nemokėjo norvegų kalbos, filmo sukurti nesutrukdė. Negana to, filmas pavyko taip, kad buvo pripažintas geriausiu Kanadoje.
Gabrielė Labanauskaitė
Gabrielė Labanauskaitė / Monikos Penkutės nuotr.

Lėtame, meniškame, skandinaviško kino aurą įkūnijančiame „Žiaurume“ pasakojama skirtingos vienos merginos istorijos apie penkis žmones, kurie ją gyvenime mylėjo labiausiai: nuo geriausios draugės, iki senelio.

Tai kanadiečių roko grupės „We Are the City“ būgnininko Andrew Huculiako debiutas kine. Nors filmas toli gražu nėra apie muziką, muzika jame svarbi: skirtingiems filmo epizodams grupė sukūrė atskiras dainas, kurios kovo pabaigoje bus išleistos kaip atskiras muzikinis albumas.

Vankuverio (Kanada) kino festivalyje „Žiaurumas“ šiemet gavo svarbiausią apdovanojimą – geriausio kanadietiško filmo. Tame pačiame festivalyje filmas įvertintas ir kaip geriausias filmas, sukurtas kanadiečio režisieriaus.

VIDEO: Filmo „Žiaurumas“ anonsas:

Filmą jau pamatė taip pat kine debiutuojanti muzikantė, eksperimentinę muziką kuriančios grupės „AVaspo“ vokalistė Gabrielė Labanauskaitė. „Kino pavasaryje“ ji pristatys kartu su režisieriumi Adomu Jablonskiu sukurtą filmą „Tuštumos kilpos“.

Dalinamės „AVaspo“ dueto, G. Labanauskaitės ir muzikos prodiuserio bei būgnininko Vlado Dieninio mintimis, pamačius „Žiaurumą“:

„Nesvarbu, ar laimi, ar pralaimi žaidimą. Svarbiausia – kaip jį žaidi.“ – tokia fraze galėtų būti karūnuojamas debiutinis Andrew Huculiako „Žiaurumas“. Kaip vanduo, kaip elektra, kaip šaldytuvo burzgimas, kaip atsisveikinimas prieš mirtį, ištartas pagrindinės veikėjos Dagnės močiutės ir vis besikartojantis jos melancholijos skandinamame gyvenime.

Filmo „Žiaurumas“ kadras
Filmo „Žiaurumas“ kadras

Filmas neturi painaus ar sudėtingo siužeto – išoriniai įvykiai miega it sniegu nukloti Norvegijos fiordai. Tačiau vidinis Dagnės gyvenimas banguoja nuo vieno jai svarbaus žmogaus uosto link kito. Rodydamas aplinkinių draugų, bičiulių, simpatijų ir artimųjų paveikslus, A. Huculiak kartu su kūrybine komanda atskleidžia subtilų merginos pasaulį, kurio galerijoje kiekvienas turi savo svarbią vietą.

Filmą rekomenduotume tiems, kam patinka skandinaviškas minimalizmas, subtiliai naudojamas garso takelis, lėtas pasakojimo tempas ir gilus panirimas į vienišumo pasaulį, apsuptą įspūdingų peizažų.

Patiktų ir tiems, kuriems iš tiesų svarbiau ne kiekybė, o kokybė. Kaip žaisi, kaip pereisi, kaip išgyvensi šią susitikimų, pažinčių, suartėjimų ir atsisveikinimų seriją, kurioje žengiama į naują brandos etapą ir pasisemiama išminties.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius