Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 01

Į „Kino pavasario“ apdovanojimus atvyko Tarantino antrininkas

Tai ne Balandžio pirmosios pokštas! Ketvirtadienį, festivalio „Kino pavasaris“ konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ apdovanojimų išvakarėse, žiniasklaidai prisistatė konkursinės programos filmų kūrėjai. Besibaigiant diskusijai, aktorė iš Bulgarijos bedė pirštu į Kroatijos režisierių Zvonimir Juric: „Tu vizualiai ir savo elgesiu toks panašus į Tarantino!“
Filmo „Juodasis būrys“ (“The Blacks”) režisierius Zvonimir Juric
Filmo „Juodasis būrys“ (“The Blacks”) režisierius Zvonimir Juric / Dnevnik nuotr.

Jau penktadienio vakarą per „Kino pavasario“ uždarymo ceremoniją konkursinės programos geriausiems filmams bus įteiktos trys apdovanojimų statulėlės. Jaunieji kino kūrėjai iš Bulgarijos, Rumunijos, Kroatijos, Lietuvos ir Vengrijos, sėdėdami kino teatro „Pasaka“ salėje, sutiko, kad visose šalyse jų kuriami filmai nenukonkuruoja Holivudo kūrinių, tačiau uždirbti iš savo kūrybos jie ir nesiekia.

„Jauna Rumunijos kino kūrėjų karta kalba apie šių dienų Rumunijos problemas ir parodo jas su humoru – mes tokiu būdu išgyvename savo sunkumus ir problemas. Juokaujame, nes tik tai mums gali suteikti laimės“, – sakė filmo „Policija, būdvardis“, kuris rodo rumunų pasaulį, kuris nenori keistis, prodiuserė Marcela Ursu.

Filmo „Rytų pjesės“ aktorė Nikolina Yancheva su liūdesiu kalbėjo apie pagrindinį filmo aktorių, kuris nesulaukė kino juostos premjeros.

„Filmavome filmą paskutinėmis jo gyvenimo dienomis. Todėl filme – viskas tikra. Jis buvo neprofesionalus aktorius, bet tikras menininkas, todėl savo vaidmenį sukūrė puikiai“, – gerų žodžių išėjusiam Anapilin kolegai negailėjo Nikolina.

Prisipažinęs, kad yra lyriškas žmogus, vengrų filmo „Juodasis būrys“ operatorius Mate Herbai savo kamera užfiksavo kino juostą apie brolio tiesos ieškojimą dėl smurtą patyrusios sesers.

„Nemanau, kad tai teisinga, bet tokioje situacijoje, kokia parodyta filme, jis negalėjo pasielgti kitaip...“ – buvo įsitikinęs menininkas.

Tarantino antrininkas – kroatų filmo „Juodasis būrys“ režisierius Z.Juric pripažino, kad jo kūrinys – „juodas“, bet per festivalius jis užsideda gero žmogaus kaukę. Jis kino juostą režisavo kartu su kolega Goran Devic.

„Buvo labai sudėtinga dirbti kartu ir aš daugiau tikrai to nekartosiu“, – atvirai prisipažino režisierius. Jis pagyrė „Kino pavasarį“, kuris jam paliko „jaukaus mažo festivalio įspūdį“.

Konkursinėje programoje pirmą kartą varžosi ir lietuviškas Igno Miškinio filmas „Artimos šviesos“.

„Man labai daug reiškia, kad filmas buvo įtrauktas į „Kino pavasario“ konkursinę programą, nes festivalis turi savo specifinę auditoriją“, – sakė miesto kelio filmo režisierius.

Kam atiteks šių metų „Kino pavasario“ statulėlės, paaiškės jau penktadienį per festivalio uždarymo ceremoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius