Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 30

Internete – virtualus „Kino pavasario“ seansas

Šiandien, kovo 30 d., pirmadienį, internete įvyks pirmasis lietuviško nekomercinio kino seansas. Nemokamai interneto erdvėje pažiūrėti trumpametražį režisierės Jūratės Samulionytės filmą „Nerutina“ kviečia Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“.
Filmas „Nerutina“
Filmas „Nerutina“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Internetas

„Suprantame, kad ne visi turi galimybę aplankyti festivalio filmus darbo valandomis arba vakare. Todėl nusprendėme organizuoti virtualų kino seansą tiems, kurie gali rasti laiko pažiūrėti filmą su kolegomis per pietų pertrauką darbe, bei tiems, kurie filmą pasižiūrės vakare užmigdę vaikus. Kitaip tariant, kalnas ateis pas Mahometą, o ne atvirkščiai“, – žaismingai unikalų projektą pristato „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Entuziastingai projektą sutiko ir trumpametražio filmo režisierė J.Samulionytė. Ji džiaugėsi, kad filmą internetu turės progą pamatyti daugiau žiūrovų.

„Nemažai žmonių kartais jaučiasi patekę į monotonijos pinkles. Žiūrint filmą, jie galės iš jų ištrūkti, ar bent jau pamąstyti, kaip tai padaryti. Būtent apie bėgimą nuo rutinos ir yra mano kūrinys“, – sako J.Samulionytė.

„Nerutina“ – tai pirmasis fotofilmas Lietuvoje, sudėliotas iš 80 000 fotokadrų. Filme pasakojama apie pusamžį biuro darbuotoją Henriką, kurio darbas – nesibaigianti rutina, besikartojantys veiksmai, mechaninių įrengimų ritmas. Jis vienišius, gyvenantis slaptame ir spalvingame savo daiktų pasaulyje.

15 min. trukmės filmas internetu bus transliuojamas du kartus. Pirmojo kino seanso internete pradžia – 14 val., antrojo – 22 valandą. Abiejų seansų metu filmas bus rodomas maždaug pusvalandį, todėl prisijungti ir pažiūrėti jį bus galima per 20 min. nuo seanso pradžios. Filmą bus galima pamatyti interneto adresu kinopavasaris.lt, paspaudus reklaminį skydelį „Pirmasis virtualusis kino seansas Lietuvoje“ arba penki.tv/nerutina.

Filmą „Nerutina“ galės pažiūrėti ir „Skynet“ interneto vartotojai bei interaktyvios televizijos „Penki TV“ klientai (jie filmą matys 33-iuoju kanalu). Šio projekto įgyvendinimu rūpinasi bendrovė „Penkių kontinentų“ Komunikacijų centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius