Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

Jubiliejinis festivalis „Kino pavasaris“ prasidėjo! (nuotraukos)

Raudonas kilimas, ryškūs prožektoriai ir originalios instaliacijos iš kino juostų ketvirtadienio vakarą Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“ pranešė, kad garbingą jubiliejų pradeda švęsti festivalis „Kino pavasaris“. Jau penkioliktą kartą „Kino pavasaris“ su pasaulyje įvertintais ir debiutuojančiais filmais pakvietė gero kino gerbėjus švęsti pavasarį ir iš naujo atgimti kine.
„Kino pavasaris“ prasidėjo.
„Kino pavasaris“ kviečia paskęsti kine. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visus iškilmingo vakaro svečius apakino prabangi raudona šviesa ir pasipuošę mimai, kurie savo įmantriais judesiais padėjo susirinkusiems susiorientuoti kino šventėje. „Kino pavasario“ gerbėjai buvo kviečiami įsiamžinti prie oficialios festivalio sienos ir pakelti šampano taurę.

Jubiliejinio festivalio atidarymo ceremonijai buvo pavesta vadovauti šeimyniniam duetui – aktoriams Dainiui Gavenoniui ir Rasai Samuolytei.

„Džiaugiuosi, kad „Kino pavasaris“ tampa  pavasario ir atgimimo sinonimu. Sveikinu Lietuvos kino mylėtojus ir kviečiu jus švęsti – pradedame kino šventę mieste, 100 filmų iš 50 šalių, po 20 seansų per dieną! – festivalio atidarymą paskelbė „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė. – Kviesdama jus į festivalį, jaučiuosi tarsi dovanodama tikrą, vertingą dovaną – nes, sutikime, puikūs filmai turi galią atgaivinti penkis žmogaus pojūčius – regą, uoslę, klausą, skonį ir lytėjimą.“

Į šventinę festivalio atidarymo ceremoniją susirinko Lietuvos ir užsienio kino mylėtojai, kūrėjai ir svečiai. „Kino pavasaris“ atidarymo proga žiūrovus pakvietė pasižiūrėti ispanų režisieriaus Alvaro Pastoro kino juostą „Aš taip pat“, užduodančią daug provokuojančių klausimų.

„Akys matys vaizdus, kurių ilgisi arba kurių nesitikėjo pamatyti. Nosis užuos kitų šalių kvapą. Ausys išgirs magišką kino muziką. Bus galima skonėtis geriausiais, žinovų atrinktais gurmaniškais filmais ir kiekvienas iš jų turės kitokį skonį, – susirinkusiems ar dar tik žadantiems apsilankyti „Kino pavasario“ seansuose žadėjo festivalio direktorė. – Paskęskite kine. Gyvenkite kine. Gyvenkite kinu. Iš naujo atgimkite pavasariu kine!“

Festivalis „Kino pavasaris“ 100 filmų mozaika Vilniaus žiūrovus lepins iki balandžio 2 dienos kino teatruose „Forum Cinemas Vingis“, „Pasaka“ ir „Skalvija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius