Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18

„Kino pavasario“ atidarymas – kad raudonas kilimas nekeltų streso

Kovo 20 dieną jau 19-ąjį kartą Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ nuties raudonąjį kilimą ir pakvies garbingus svečius pradėti poros savaičių kino maratoną. Rengėjai žino: svarbiausia vaidmenį čia vaidina filmai, tačiau be iškilmingo atidarymo ir uždarymo neapseina nei vienas kino festivalis pasaulyje. Ką vilkėti, kad jaustumėtės gražiai ir jaukiai žengdami raudonu kilimu ir įsilietumėte į organizatorių sukurtą šventę? Pataria stilistė Agnė Gilytė.
Stilistė Agnė Gilytė
Stilistė Agnė Gilytė

Stilistė Agnė Gilytė mano, kad visuomet reiktų laikytis kvietime nurodyto aprangos kodo: „Organizatoriai įdeda daug meilės, pastangų ir laiko, kad renginys būtų gražus ir išskirtinis, todėl, jei prašoma apsirengti šventiškai, o jūs renginyje pasirodote su džinsais, negerbiate rengėjų ir nepaisote žaidimo taisyklių“.

Ji teigia suprantanti, kad galbūt ne visi gali skirti daug laiko ypatingai pasiruošti renginiui, todėl siūlo keletą, kaip ji pati vadina, „saugių variantų“, kuriuos patogu turėti savo spintoje ir kurie padės atrodyti gerai bet kokiu atveju. 

Agnė Gilytė:

Šventinei aprangai galioja dėsniai, tačiau pirmiausias ir svarbiausias, kad jaustumėtės pati sau graži ir patenkinta. Net ir pats tobuliausias drabužis jūsų nepuoš idealiai, jei jausitės ne savo rogėse. Likite ištikima savo stiliui, nors tai ir kasdieniai „converse“, pankiškumą galite išlaikyti ir vakaro aprangoje, pasirinkdama atitinkamas detales. Nesupraskite tiesiogiai, vakarui nesiūlau autis sportinių batelių!

Pagrindiniai kriterijai renkantis vakaro drabužius, kai proga yra ypatinga:

Juoda maža suknelė. Tai gal ir pabodęs, bet tuo pačiu ir labiausiai patikimas aprangos variantas. Derinant su skirtingais aksesuarais (pvz., perlais, auksiniais ar spalvotais papuošalais) galite susikursi skirtingą, sau labiausiai tinkantį stilių.

Nėriniai. Jie labai tinka vakarui vien dėl to, kad atrodo seksualiai, kokybiškai ir prabangiai. Nebūtina apsikarstyti nėriniais nuo galvos iki kojų, užtektų kurios nors suknelės dalies, tarkime, nugaros ar rankovių. Labai svarbu atkreipti dėmesį į jų kokybę: geriau jokių nėrinių, nei pigus jų variantas.

Blizgi (žvynelių suknelė) arba kelnės/sijonas. Švytėjimu nustelbsite visus aplinkinius. Na, greičiausiai, aplinkines. Jei norite atkreipti į save dėmesį, drąsiai rinkitės blizgaus audinio drabužį. Tuomet siluetas turėtų būti labai paprastas, kitaip sukelsite įtarimų, kad ne ten pataikėte.

Smokingo tipo kostiumas. Jis visad madingas, visad stilingas ir visad tinkantis šiai progai. Šiandien tai itin liemenuotas švarkelis ir siauros kelnės iki kauliukų (ne iki pusės blauzdų!). Neabejotinai reikalingi aukštakulniai. Kuo aukštesni, tuo geriau. Audinys gali būti tiek juodas, tiek su blizgesiu, o jei ryšitės ir spalvai, pabandykite rašalo mėlyną ar įspūdingą baltą.

Sijonas ir palaidinė. Sekretorės kostiumėlis lai laukia kitos dienos, o šventei labiau tiks ilgas platus sijonas ir subtili palaidinė. Prie tokios aprangos galite avėti ir žemakalnius batelius, dar kitaip vadinamus balerinomis.

Aksesuarai. Labai aktualus klausimas kaskart, kai jau viskas sustyguota, ir staiga prisimenate, jog nepagalvojote apie rankinę. Net negalvokite eiti su dideliu krepšiu, į kurį talpinate kasdienius daiktus ir dar šiek tiek. Vakarui reikalinga nedidelė delninė arba rankinė su siauru dirželiu. Jei tokios neturite, geriau eikite tuščiomis rankomis, o telefoną ir lūpų blizgį paslėpkite vyro švarko vidinėje kišenėje.Vakaro spalvos – visad subtilesnės, nei dienos. Jei atsibodo juoda, rinkitės brangakmenių spalvas, metalo atspalvius arba baltą.

Avalynė – lengva, daili, nebūtinai patogi. Žinoma, jei veidą kausto kreiva šypsena, nes bateliai dar net neatvykus į šventę jau nuspaudė kojas, geriau rinkitės kitus, nes atsibos atsakinėti į klausimą: „kas nutiko?“, „kodėl tokia liūdna?“.

Taigi, mylėkite save, paisykite šventės aprangos kodo, o jei jo nėra, pasidarykite sau šventę: pasipuoškite. Geriau jau šiek tiek per daug pasipuošti, nei per mažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius