Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

„Kino pavasario“ ketvirtadienio filmų TOP 3

Ketvirtadienis – paskutinė festivalio diena. Tikrai? Daug kam sunku tuo patikėti, bet tokia tiesa. Todėl atidėkite visus darbus į šalį ir išnaudokite galimybę išvysti vienus paskutinių „Kino pavasario“ filmų.
Festivalis „Kino pavasaris“
Festivalis „Kino pavasaris“ / Festivalio logotipo fragmentas

„Oskaro“ laureato režisieriaus Jonathano Demme drama „Reičel išteka“ – vienas tų filmų, kuriuos būtina pamatyti. Romantinių komedijų šleifą nusitraukusi aktorė A.Hathaway įkūnija ekscentrišką egoistę Kym, kuri kadaise liguistai „draugavo“ su alkoholiu ir narkotikais.

Ji sugeba sujaukti sesers Reičel vestuves ir nubraukia dulkes nuo skausmingų šeimos prisiminimų. Pagal nepriekaištingai paruoštą scenarijų į šventę susirinkę svečiai nežinojo, kada operatorius D.Quinnas nukreips į juos kamerą. O režisierius sąmoningai atsisakė repeticijų ir skatino aktorius improvizuoti, kad jie natūraliai išsisuktų iš provokuojamų situacijų, kurias sugalvojo debiutinį scenarijų parašiusi J.Lumet. Autentišką filmo nuotaiką sustiprina įvairių kraštų muzikantai.

Jei šį filmą jau pasižymėjote, galite užsukti ir į komišką dramą „Mačan“. Venecijos kino festivalio programoje „Venecijos dienos“ debiutavęs filmas pelnė „Europa Cinemas“ kino teatrų tinklo premiją, o Keralos kino festivalyje Indijoje pasiglemžė publikos simpatijų prizą. Filme pasakojama, kaip 23 vyrai „sportininkai“ iš Šri Lankos atvyksta į Vokietiją ir paslaptingomis aplinkybėmis dingsta be žinios. Kelionė į Bavariją jiems, bedarbiams, tampa nerealiausios svajonės išsipildymu. Šri Lankos gyventojai taip norėjo ištrūkti iš Kolombo lūšnynų, kad ryžosi sukurti nacionalinę rankinio federaciją ir paskelbti išgalvotos rinktinės sudėtį. Filmuodamas Šri Lankos sostinėje Kolombe filmo režisierius U.Pasolini dažniausiai girdėjo vienintelį žodį – „Mačan“. Pagal vietinius papročius Šri Lankos vyrai naudoja tokį kreipinį pradėdami pokalbį.

Ir pagaliau – festivalio uždarymo filmas. Tai – Kolumbijoje gimusios režisierės Margaritos Jimeno muzikinis filmas „Gogol Bordello Non-Stop”. Šioje juostoje pasakojama apie ukrainiečių čigoniško pankroko grupę „Gogol Bordello“, kurios idėjinis lyderis Eugenasas Hutzas suvaidino pagrindinį vaidmenį dainininkės Madonnos režisūriniame debiute – filme „Ištvirkimas ir išmintis“. „Gogol Bordello Non-Stop“ užfiksuotas čigoniško pankroko grupės brendimo laikotarpis nuo 2001-ųjų metų. M.Jimeno filmas atskleidžia asmeniškus grupės faktus, primena ankstyvųjų koncertų akimirkas ir rodo „Gogol Bordello“ koncertus su „Manu Chao“ ir Niujorko čigonais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius