-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 03

„Kino pavasario“ priėmime pas Vilniaus merą – W. Goldsteino atliekama muzika

Priešpaskutinę Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ dieną kaip ir kasmet įvyko oficialus priėmimas pas miesto merą Artūrą Zuoką. Balandžio 2 dieną Vilniaus Rotušėje rinkosi ne tik mūsų šalies kino kūrėjai, bet ir festivalyje viešintys svečiai iš viso pasaulio: tarptautinė konkursinės programos žiuri, kino industrijos konferencijos „Meeting point – Vilnius“ dalyviai bei aktoriai, režisieriai ir prodiuseriai.
Kompozitorius Williamas Goldsteinas
Kompozitorius Williamas Goldsteinas

Susirinkusiuosius kino mylėtojus sveikino choras „Jauna muzika“ ir sostinės meras, prisipažinęs, jog ilgai galvojo, ką pasakyti, kad visi prisimintų jo žodžius. 

„Vilnius – labai kūrybingų žmonių miestas ir tikrai filmams kurti tinkama vieta. Atvykę čia, visuomet rasite pasiruošusių su jumis dirbti ir jums padėti žmonių“, – savo priėmimo kalboje pabrėžė A. Zuokas.

Miesto meras nepamiršo ir artėjančių Šv. Velykų. „Žinau, kad šįvakar Rotušėje svečiuojasi daug žmonių iš užsienio. Tad visus jus labai knieti pavaišinti tradiciniais margučiais, nes, ko gero, savo šalyse per šią šventę valgote kinder siurprizus“, – juokavo A. Zuokas, pakvietęs susidaužti margučiais festivalio „Kino pavasaris“ direktorę Vidą Ramaškienę.

„Bet kuriuo atveju, laimėjo kinas“, – sakė ji ir palinkėjo visiems gražios pavasario šventės. V. Ramaškienės žodžius palydėjo prizai tarptautinei festivalio konkursinių programų žiuri ir pasaulyje garsaus, šiuo metu „Kino pavasaryje“ taip pat viešinčio kompozitoriaus Williamo Goldsteino atliekama muzika.

Ketvirtadienį dvi „Kino pavasario“ savaites vainikuos iškilminga uždarymo ceremonija. Jos metu bus įteikta net trylika apdovanojimų. Tarp jų: vieno žymiausių Lietuvos kino kritikų Sauliaus Macaičio apdovanojimas, į kurį pretenduoja programos „Kritikų pasirinkimas“ filmai; „Trumpo konkurso“, konkursinių programų „Nauja Europa – nauji vardai“ bei „Baltijos žvilgsnis“ nugalėtojų paskelbimas. Festivalį uždarys trys trumpametražiai filmai: „Lemtingas šuolis“ (Lenkija), „Jakų sviesto lempa“ (Prancūzija, Kinija) ir „Gyvenimas yra kalė“ ( Kanada).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius