Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 27

„Kino pavasario“ savaitgalio filmų TOP 5

Šį savaitgalį „Kino pavasario“ žiūrovai galės išvysti ir tarptautinio pripažinimo jau sulaukusius, ir visiškai naujus festivalio konkursinės programos filmus. Dominuojantis žanras – drama, tačiau į ją žvelgsime įvairiais rakursais.

Penktadienio vakare festivalis žiūrovams parengė specialųjį seansą – tai muzikinis dokumentinis filmas „Šok vardan kovos“. Pirmajame britų režisieriaus Alastairo Siddonso pilno metražo filme susipina muzika, šokiai, realus gyvenimas ir užsienio kalbos. Dakaro lūšnynuose užaugęs Ben-J dalyvauja pirmose savo karjeroje tarptautinėse šokių varžybose. Jis jaučia milžinišką spaudimą, nes ant jo pečių – kiekvieno Senegalo breikerio lūkesčiai. Ši juosta bus rodoma ir šeštadienį.

Šeštadienį žiūrovų laukia ir išskirtinė popietė – Kanų kino festivalio Auksinę palmės šakelę pelniusią dramą „Tarp sienų“ pristatys dvi filmo aktorės. Mokytojo duonos paragavęs ir jokios aktorinės patirties neturintis rašytojas ir žurnalistas Francois Bégaudeau ryžosi suvaidinti savo prototipą. Jam vėl teko auklėti Paryžiaus vidurinės mokyklos klasę, mokyti prancūzų kalbos ir literatūros bei spręsti problemines situacijas, kurias išprovokuoja maištingi ir mokytis nenorintys vaikai.

Šeštadienio vakarą siūlome praleisti romantiškai. Tam turbūt geriausiai tiks italų kino legendos Federico Fellini drama „Saldus gyvenimas“. Keturiems „Oskarams“ nominuotas ir Kanų festivalio Auksine palmės šakele apdovanotas didingas ir nepamirštamas filmas visiems laikams išgarsino Trevi fontaną Romoje ir pirmą kartą paminėjo dabar populiarų terminą „paparacis“.

Tikriesiems kino mėgėjams tiesiog būtina apsilankyti ir konkursinėje festivalio programoje – „Nauja Europa – Nauji vardai“. Šeštadienį ir sekmadienį žiūrovų laukia dvi kriminalinės dramos. Pirmiausia – bulgarų režisieriaus Javoro Gardevo filmas „Žgutas“. Tai – arabiškos kilmės žodis, apibūdinantis juodąją kramtomąją medžiagą, kurią mėgsta žiaumoti neturtingųjų klasės atstovai Bulgarijoje. Nespalvoto formato mistiniame filme veiksmas vyksta tik vieną lietingą naktį. Vyras pravarde Drugys išeina iš kalėjimo, kuriame 15 metų praleido dėl kaltinimo žmogžudyste, kurios neįvykdė. Režisierius J.Gardevas jau sulaukė palyginimų su Jacqueso Tourneur, Jeano Cocteau, Billy Wilderio, Charleso Vidoro, Quentino Tarantino ir brolių Coenų darbais.

Kviečiame susipažinti ir su Vengrijos kino viltimi Attilu Gigoru. Jo režisuotas kriminalinis trileris „Tyrėjas“ tradicinėje Vengrijos kino savaitėje gavo 4 prizus, o pergalę įtvirtino FIPRESCI kino kritikų asociacijos premija Varšuvoje. Filmo herojus Tiboras yra tylus vienišius, kuriam dažniausiai sunku susikalbėti su kitais. Teismo medicinos patologu dirbantis vyriškis nėra pasakiškai turtingas, bet už kuklų atlyginimą gali nusipirkti viską, ko tik nori. Visą laisvalaikį jis skiria sunkiai sergančiai mamai. Tiboras pažadėjo, kad neleis jai pralaimėti kovos su klastingąja liga. Martino Scorseses ankstyvuosius kūrinius primenantis ir Alfredo Hitchkocko idėjoms artimas filmas neturi nieko panašaus į klasikines detektyvines istorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius