-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

„Kino pavasario“ uždarymas – su žiuri garsenybėmis ir apdovanojimais (nuotraukos)

Didysis kokybiško kino maratonas, trukęs beveik dvi savaites, ketvirtadienio vakarą užbaigtas su žaliu ir raudonu kilimais, tviskančiu juodu limuzinu ir pasaulinio lygio žiuri nariais. Per „Kino pavasario“ uždarymo ceremoniją pirmą kartą festivalio istorijoje paskelbtas konkursinės programos „Nauja Europa – Nauji vardai“ filmas nugalėtojas. Juo pripažinta juosta „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“.
„Kino pavasario“ uždaryme netrūko žvaigždžių.
„Kino pavasario“ žiuri nariai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prabangus limuzinas, į kino teatrą „Forum cinemas Vingis“ atvežęs žiuri narius – vokiečių aktorę Julią Marią Kohler, kino kritikę Pratibhą Sastry, prodiuserį Barrą Potterį, muzikantą Andrių Mamontovą bei žiuri pirmininką aktorių ir režisierių Dexterį Fletcherį, žiūrovams išdavė, kad atėjo ypatingas „Kino pavasario“ vakaras.

„Ateities filmų balsas“

Besirinkdami į didžiąją kino teatro salę, žiūrovai, tarp kurių buvo ir nemažai garsių veidų, dalijosi įspūdžiais iš matytų filmų, skaičiavo, kiek jų spėjo pamatyti, ir stebėjosi, kaip greitai prabėgo tos dvi brangios kino savaitės.

„Šiemet įvyko 14-as stebuklas, kad vėl įvyko „Kino pavasaris“ taip, kaip buvo suplanuotas, su pirmąja konkursine programa“, – džiaugėsi „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

Susirinkusiems kinomanams žodį tarė pirmosios „Kino pavasario“ istorijoje žiuri komisijos pirmininkas D.Fletcheris.

„Esame labai pagerbti, kad esame pirmoji festivalio žiuri. Radome labai įdomius devynis filmus, kurių lygis – labai aukštas. Akivaizdu, kad dabar matyti filmai taps ateities filmų balsu“, – susikišęs rankas į kišenes sakė D.Fletcheris.

Jis paskelbė, kad tarptautinė žiuri geriausiu konkursinės programos filmu išrinko kino juostą „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“.

„Mes tikimės, kad šis apdovanojimas pradės festivalio tradiciją apdovanoti konkursinės programos geriausią filmą, nes tai puikus darbas“, – šypsodamasis sakė žiuri pirmininkas.

Žiuri įteikė ir specialiųjų prizų: geriausiu režisieriumi pripažintas Javoras Gardevas (filmas „Žgutas“), o geriausiu aktoriumi tapo Miki Manojlovicius (filmas „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“).

„Pirmą kartą tapau tarptautinės žiuri nariu – ačiū festivaliui už tokią progą“, – paskelbdamas geriausią aktorių, dėkojo A.Mamontovas.

„Man labai patiko šis festivalis ir aš džiaugiuosi, kad mano filmas rodytas šalyje, kuri gali jį labai gerai suprasti“, – sakė geriausiu režisieriumi paskelbtas J.Gardevas.

Žiūroviškiausias – „Kamino“

„Kino pavasario“ žiūrovai tradiciškai rinko žiūroviškiausią filmą, balsuodami už savo favoritus festivalio internetinėje svetainėje. Šiais metais dėl didžiausių žiūrovų simpatijų varžėsi trys filmai – „Kamino“, „Rugpjūčio šventė“ ir „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“.

Lyderiu pripažintas filmas „Kamino“. Ispanijos ambasadorius, atsiimdamas prizą, žadėjo jį išsiųsti filmo kūrėjams.

Rinkimų  nugalėtoja – G.Ryškuvienė

Šventinį vakarą širdys turėjo drebėti trims garsioms ir žavioms Lietuvos aktorėms – Gabijai Ryškuvienei, Rimantei Valiukaitei ir Gražinai Baikštytei. Einantys į kino seansus žiūrovai buvo kviečiami balsuoti už vieną iš šių trijų aktorių ir nuspręsti, kuri iš jų taps kompanijos „L’oreal Paris“ „Lietuvos kino žvaigždės“ rinkimų nugalėtoja. Žiūrovų sprendimu šių metų Lietuvos kino žvaigžde išrinkta G.Ryškuvienė. Jai padovanota akreditacija į prestižinį Kanų kino festivalį. Deja, laimėtoja prizo atsiimti negalėjo, nes tuo metu filmavosi.

Festivalis „Kino pavasaris“ iš Vilniaus iškeliaus į kitus didžiuosius Lietuvos miestus. Balandžio 3–9 dienomis pasaulyje pripažinti filmai viešės Kaune, kino teatre „Forum Cinemas Kaunas“. Balandžio 4 dieną „Kino pavasaris“ užsuks į Klaipėdą, kino centrą „Cinamon“, balandžio 5 dieną lankysis Šiauliuose, kino teatre „Laikas“, o balandžio 6 dieną Panevėžyje, kino teatre „Garsas“.

Papildomi seansai

Visą savaitę (balandžio 3-9 dienomis) Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ žiūrovai kas vakarą galės pamatyti daugiausia dėmesio sulaukusius festivalio filmus. Tarp jų – ir žiūroviškiausiu festivalio filmu pripažintas „Kamino“, ir pagrindinį konkursinės programos apdovanojimą iškovojęs „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“, ir festivalio žiūrovų itin mėgstamo režisieriaus Kim Ki-Duko „Sapnas“. Dar kartą bus parodyti ir filmai „Užšalusi upė“, „Pandoros skrynia“, „Ponyo ant uolos prie jūros“ bei „Gogol Bordello Non – Stop“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius