Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 15

„Kino pavasario“ vampyrai: tokie kaip mes, tik nemirtingi

Jie šalti, išblyškę, mėgsta naktį ir skaisčiai raudoną kraują iš kaklo arterijos. Vengia saulės, sidabro ir aštrių medinių kuolų. Jie – tai vampyrai iš populiariosios „Saulėlydžio“ sagos (rež. C. Hardwicke, 2008), „Drakulos“ (rež. F. F. Coppola, 1992) , „Nuo sutemų iki aušros“ (rež. R. Rodriguez, 1996), ar „Interviu su vampyru“ (rež. N. Jordan, 1994) filmų.
Filmo „Mergina grįžta naktį namo viena“ kadras
Filmo „Mergina grįžta naktį namo viena“ kadras / Kino pavasario nuotr.

Tačiau Edvardą Kaleną (Robertas Pattisonas), gaują siautėjančių vampyrų dykumos bare „Nuo sutemų iki aušros“, rafinuotąjį Lesteitą (Bradas Pittas) ir daug kartų kine pasirodžiusį Drakulą vienija ne tik kraujo troškimas, bet ir priklausymas holivudiniam arba dar kitaip vadinamam komerciniam kinui. Minėtos juostos – didžiųjų JAV kino kompanijų produkcija, pasipuošusi garsiomis režisierių ir aktorių pavardėmis, sukurta pagal tradicinį naratyvą, laikantis chronologiškos ir loginės įvykių sekos, o tų filmų herojai – tipiški vampyrai, į kino teatrų sales sukvietę didžiules auditorijas visame pasaulyje ir uždirbę didžiules pajamas Holivudo kino kompanijoms.  Kitaip tariant, vampyrai – darbininkai.

O kaip vampyrai atrodo ir elgiasi autoriniame kine, kuris nesiekia „susprogdinti“ box-office? Tokie autorinio kino vampyrai, išties, niekur neskuba, turi daugiau laiko savo asmeniniam gyvenimui, hobiams, vakarėliams... Tokius juos ir pamatysime jubiliejinio „Kino pavasario“ filmuose: Naujosios Zelandijos komedijoje „Ką mes veikiame šešėliuose“ (rež. J. Clement ir T. Waititi, 2014) ir Irano siaubo trileryje „Mergina naktį grįžta namo viena“ (rež. A. L. Amirpour, 2014). 

Kino pavasario nuotr./Filmo „Ką mes veikiame šešėliuose“ kadras
Kino pavasario nuotr./Filmo „Ką mes veikiame šešėliuose“ kadras

Dokumentika apie vampyrus

Jei niekada nemėgote filmų apie vampyrus, o juo labiau – dokumentikos, pamatę „Ką mes veikiame šešėliuose“ („What We Do In The Shadows“), gali būti, kad nuo šiol pamėgsite ir viena, ir kita. Siaubo komedija, nufilmuota kaip išgalvota dokumentika, pasakoja apie keturių vampyrų – Viago (379 m.), Diakono (183 m.), Vladislavo (862 m.) ir gimtadienių nebešvenčiančio, o tiesiog vegetuojančio Piterio (virš 8000 m.) – gyvenimą XXI amžiuje. Naktinio klubo paieškos, kruvinų indų plovimo grafikas, mezgimas (Diakonas puikiai mezga), žalingi įpročiai iš Viduramžių (Vladislavas turi nuosavą kankinimo kambarį), vampyrų žudikų pavojai, muštynės su vilkolakiais, skype skambučiai buvusiems tarnams, nepamiršta sena meilė bei tikra ir kartais komplikuota vyriška draugystė šešėliuose. Šmaikštus, gyvenimiškas, realus filmas apie vampyrus.   

VIDEO: Filmo „Ką mes veikiame šešėliuose“ anonsas

Plačiau apie šį filmą skaitykite čia.

Kruvinos iltys iš po čiadros

Film noir stiliaus filmas apie merginą, kuri ne tik naktį grįžta namo viena, bet ir važinėja riedlente tuščiomis ir pavojingomis Irano gatvėmis, klausosi Lionelio Richie vinilų, įsimyli vietinį vaikiną ir geria kraują tų, kurie buvo labai blogi. Juodai baltas, be galo stilingas iranietės Anos Lily Amirpour filmas „Mergina naktį grįžta namo viena“ apie priklausomybę nuo kraujo, vampyriškas moralines nuostatas, ir, žinoma, meilę. Kino kritikai jau spėjo šią juostą pakrikštyti „pirmuoju Irano vampyrišku vesternu“.

VIDEO: Filmo „Mergina naktį grįžta namo viena“ anonsas

 Plačiau apie šį filmą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius