Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 12

„Kino pavasaris“ filmus Vilniuje ir Kaune pirmą kartą rodys tuo pačiu metu

Kovo 21 – balandžio 3 dienomis tarptautinis kino festivalis ,,Kino pavasaris” pirmą kartą savo istorijoje filmus rodys tuo pačiu metu ir Kaune, ir Vilniuje. Festivalis Kaune bus atidarytas filmu ,,Glorija” (rež. S. Lelio) kino teatre ,,Forum Cinemas” ir tęsis iki balandžio 3 dienos. Šiais metais kauniečiai galės pasidžiaugti išskirtine garsiausių ir naujausių kino darbų gausa.
Festivalis „Kino pavasaris“
Festivalis „Kino pavasaris“


,,Praėjusiųjų metų sumanymas rodyti filmus antrąją festivalio savaitę Kaune, buvo išties sėkmingas, žiūrovų lankomumas Kaune padidėjo net 30 procentų. Todėl atsižvelgdami į šią augiančią festivalio lankomumo tendenciją, bendradarbiaudami su ,,Kauno kino studija”, šiais metais festivalį nusprendėme pradėti tuo pačiu metu tiek Vilniuje, tiek Kaune. Tikime, kad šiemet sulauksime dar daugiau kauniečių, besidominčių kokybišku, profesionaliu ir žiūrovišku kinu“, – sakė festivalio ,,Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

 Misija – pritraukti į Kauną kino investicijas

,,Kauno kino studija” kartu su ,,Kino pavasariu” prisidės prie programos viešinimo ir kino seansų koordinavimo Kaune, o kovo pabaigoje kino industrijos profesionalams, atvykstantiems į festivalį iš viso pasaulio, ,,Kauno kino studija” suorganizuos specialų turą, kurio metu Kaunas bus pristatytas kaip potencialus miestas investicijoms kino gamybos srityje bei išskirtinė erdvė filmavimo darbams.

,,Kauno kino studijos misija – puoselėti kino meną Kaune, todėl džiaugiamės, kad festivalio metu galėsime sudaryti sąlygas kauniečiams pamatyti daugiau gero nekomercinio kino, pristatyti kino industrijos profesionalams Kauną, kaip unikalią filmavimų erdvę. Konkurencingi filmavimo kaštai, Kauno miesto savivaldybės ir gyventojų palaikymas gali sudaryti puikias galimybes tarptautinės kino industrijos profesionalams, – kalbėjo ,,Kauno kino studijos“ direktorius Mantvidas Žalėnas.

Kvies studentus susipažinti su kino industrija

Kovo 31 – balandžio 3 dienomis ,,Kauno kino studija” organizuos VDU Menų fakulteto studentų ir dėstytojų dalyvavimą ,,Kino pavasario” festivalio tarptautinėje konferencijoje „Meeting Point – Vilnius“. Šiais metais  joje laukiama svarbiausių ir įtakingiausių Europos kino festivalių vadovų ir programos sudarytojų, prodiuserių, režisierių, elitinių kino leidinių žurnalistų bei lektorių, taip pat atvyks kino industrijos profesionalai, kurie ne tik dalinsis savo patirtimi, bet ir žiūrės bei vertins naujausius filmus iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. 

,,Ši konferencija yra puiki proga dėstytojams, o ypač studentams susipažinti su kino industrijos užkulisiais ir iš pirmų lūpų išgirsti apie patirtis bei praktikas kino filmų kūrimo ir sklaidos srityje. Dalyvavimas tokio pobūdžio renginiuose itin efektyviai papildo mokymosi procesą, nes atsiranda galimybė teorines žinias susieti su praktika, susitikti su kino industrijos profesionalais ir galbūt užmegzti naudingus ryšius, – dalinosi mintimis VDU Menų fakulteto docentė, kūrybinių industrijų programos vadovė Jūratė Tutlytė, – šį kartą tai labai prasmingai sutampa su šiuo metu kūrybinių industrijų studentams dėstomu “Kino industrijos” kursu. Tikimės, kad renginys bus tikras įkvėpimas būsimiems kūrybinių industrijų profesionalams, naujųjų medijų menininkams, kino kritikams.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius