-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

„Kino pavasaris“: kovo 23-osios festivalio meniu

Festivalio „Kino pavasaris“ programa antradieniui, kovo 23 dienai.
Filmas „Lurdas“
Filmas „Lurdas“ / Kadras iš filmo

Dienos patiekalas

„Lurdas“ (Lourdes)

Kodėl gailestingasis Dievas leidžia juo tikintiems sunkiai sirgti? Kodėl vienam žmogui lemta ilgus metus kentėti, o kitas gyvena laimingas ir sveikas? Ar iš tiesų tariamai šventoje vietoje Lurde įmanomi stebuklai? Austrų režisierė Jessica Hausner taip kūrybiškai ir giliai išnarstė religijos dogmas, kad ironiškai mistifikuotas filmas patiko praktikuojantiems katalikams ir Bažnyčios vengiantiems ateistams.

Desertas

„Plačiai atmerktos akys“ (Eyes Wide Open)

Religinės moralės normų, kultūrinių tradicijų ir žmogiškų jausmų kaktomuša išprovokuoja nevaldomą konfliktą uždaroje žydų ortodoksų bendruomenėje. 2009 m. Kanų festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“ pašventinta režisieriaus Haimo Tabakmano kontroversinė drama jau sulaukė „Kino pavasario“ žiūrovų pritarimo ir gan aukštų įvertinimų. Jeigu vis dar prisimenate Ango Lee „Kuprotame kalne“ užsimezgusias vyriškas aistras, tai nepasikuklinkite atsimerkti prieš drąsią ir aštrią temą.  

Verta paragauti

„Vegetarė“ (Vegetarian)

Po košmariškų sapnų prabudusi jauna daili moteris atsisako valgyti ir nebenori mylėtis su sutuoktiniu, kurio kūnas smirda mėsa. Provokuojantis, sukrečiantis, nepatogus, neskanus ir intymus korėjiečių režisieriaus debiutas nustebins neregėto grožio sekso scenomis. Spalvingai išpaišyti kūnai aistroje susilieja į vieną gražų paveikslą. Būkite pasiruošęs prieštaringiems įspūdžiams. Tokius filmus nelengva išsitrinti iš atminties.

„Užmirštieji“ (Huacho)

Viena diena Čilės provincijos kaime. Skurdžiomis sąlygomis gyvenantys seneliai, jų dukra ir anūkas susiduria su įprastomis kasdieninėmis problemomis: elektros atjungimu, kukliu atlyginimu, rasine diskriminacija. Jie stengiasi taikytis prie sparčiai besikeičiančių vertybių, kuomet nauja suknelė ar kompiuterinis žaidimas gali kainuoti tiek pat, kiek litras pieno ar taurė šampano.

„Užtarėjas“ (Protektor)

Stilingas čekų režisieriaus Mareko Najbrto retro trileris tikroviškus istorinius įvykius supančioja su scenaristų išgalvota meilės intriga ir ne vietoje pasipainiojusio dviračio vagyste. II-asis pasaulinis karas. Žydų kilmės piliečiai atsiduria juoduosiuose nacių sąrašuose. Tai dėkinga situacija Prahos žurnalistui, kuris visuomet pavydėjo žmonai žvaigždingos karjeros ir troško kontroliuoti kiekvieną jos žingsnį. Gudrusis vyrukas apsirengia išdaviko drabužiais, dirba propagandines naujienas skleidžiantiems priešams ir taip tampa mylimosios moters užtarėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius