Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 03

„Kino pavasaris“ kviečia prisijungti prie festivalio šeimos

Kovo 15-29 dienomis vyksiantis 17-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ kviečia prisijungti prie komandos kiną mylinčius, aktyvius, veržlius, energingus ir kūrybingus žmones, kurie ne tik pamatys festivalio filmus, bet ir jo garbius svečius, kino kūrėjus, aktorius ir, žinoma – „Kino pavasario“ užkulisus!
„Kino pavasario“ savanoriai
„Kino pavasario“ savanoriai / Aurimo Zdanavičiaus nuotr.

„Praėjusiais metais festivalyje apsilankė net 64 000 žmonių per 25 dienas. Šiai gausai kino mylėtojų bei atvykstantiems režisieriams, aktoriams ir prodiuseriams reikia tikrai daug dėmesio, energijos ir šypsenų. Jaunieji mūsų savanoriai puikiai įgyvendina šias užduotis ir yra didžiulė pagalba vykstant festivaliui, – savanorių darbu džiaugiasi „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė. – Nekantraudami laukiame šių jaunų, energingų ir dievinančių kiną žmonių, kurie ima šurmuliuoti artėjant festivaliui, ir kviečiame prisijungti prie draugiškos, smagios ir geranoriškos „Kino pavasario“ šeimos.“

„Kino pavasario“ savanoriai turi puikią galimybę įgyti neįkainojamos patirties, įsiliedami į didžiausio kino renginio Lietuvoje organizavimą, pamatyti naujausius nepriklausomų kino kūrėjų darbus, dalyvauti „Kino pavasario“ renginiuose ir įdomiose diskusijose bei užmegzti daug naujų pažinčių. Šiais metais 17-asis „Kino pavasaris“ vėl burs didelę – net 100 savanorių komandą, į kurią norinčių patekti praėjusiais metais buvo daugiau nei 300. Festivalio organizatoriai džiaugiasi tokia gausa norinčiųjų, tačiau pripažįsta, kad dėl šios priežasties atsirinkti tam tikrą kiekį savanorių nelengva.

„Turime jau nemažą būrelį ištikimųjų mūsų draugų, kurie suguža pas mus iš studijų, darbų užsienyje, vėl smagiai bendrauja, prisimena anuos festivalio metus ir laukia artėjančio. Šie atsakingi, darbštūs, dieną naktį besisukantys ir net su pyragais į darbą ateinantys jaunuoliai mums yra ne tik didžiulė pagalba, bet ir mūsų džiaugsmas bei turtas. Laukiame ir naujų „Kino pavasario“ narių, kurie norėtų išbandyti save nemažu darbo krūviu ir praleisti porą savaičių smagioje komandoje, įgyti išties naudingos patirties bei susipažinti su kino pasaulio garsenybėmis“, – į savanorių atranką kviečia „Kino pavasario“ savanorių koordinatorė Odeta Karoblytė. 

Savanoriai kviečiami prisijungti prie festivalio komandos kasmet nuo 2004 metų. Praėjusiais metais iš 95 savanorių net 34 savanoriavo „Kino pavasaryje“ antrą arba trečią kartą. Festivalio organizatoriai pastebi, kad savanoriai ne tik čia baigia savotišką išbandymų mokyklą, bet ir vėliau pasuka savo gyvenimą kino linkme. Įkvėpti darbo šiame didžiuliame kino renginyje,  jie  užsidega noru studijuoti kiną Lietuvoje ar užsienyje. Savanoriams darbas „Kino pavasaryje“ tampa ne tik puikia patirtimi, bet ir galimybe sulaukti vertingų organizatorių rekomendacijų stojant į aukštąsias mokyklas mokytis kino meno.

Anot „Kino pavasario“ rengėjų, svarbu ir tai, kad savanoriai yra labai gerbiami ir mylimi ne tik festivalio komandos, bet ir jo svečių – tiek šalyje, tiek užsienyje pripažintų kino kūrėjų bei aktorių. Šie žmonės vertina jaunuolių pastangas ir visada švytinčias akis bei norą bendrauti. Režisieriai net dovanoja savo filmų DVD įrašus ar mielai pasakoja apie filmų kūrimo užkulisus. 

Kelias savaites kinu ir festivaliu gyvenę savanoriai vėliau rašė organizatoriams:

„Jeigu galėčiau ir kitais metais papildyti savanorių gretas, tai būtų antrą kartą išpildyta mano svajonė:)“ (Indrė)

„Iš tiesų keista gyventi be „Kino pavasario“. Nėra motyvacijos miegoti kelias valandas per parą, po paskaitų lėkti į „Vingį“ ir vėl atsidurti tame chaose, kuris tapo mielas ir jaukus. Komanda, kuri galima sakyti, gyveno ten – super! Gal jų ir nedaug, tačiau, jei sugebėjom „šeimą“ sukurti, tai jau šį tą reiškia. Visada, jei tik reikėdavo, kažkas ištiesdavo pagalbos ranką, atnešdavo kavos ar tiesiog prajuokindavo.“ (Grėtė)

„Gavau daugiau nei tikėjausi, susipažinau su nemažai žmonių, darbai nebuvo sunkūs, atmosfera buvo labai gera. Tai tikrai užėmė daug laiko – kitais metais, jei priimsite savanoriauti, imsiu atostogas.  (Raimonda)

„Apskritai, tas judėjimas nuolatinis taip pakerėjo, kad net sudvejojau, ar tinkamą specialybę studijuoju!“  (Kristė)

„Labai geras jausmas, kai gaunama abipusė nauda. Esi naudingas – prisidedi prie festivalio ir įrodai sau galįs kai ką padaryti.“ (Bernadeta)

Atsakingi, draugiški, geranoriški, darbštūs ir mylintys kiną bei „Kino pavasarį“ kviečiami tapti jo dalimi. Savanorio anketas galima rasti adresu: www.kinopavasaris.lt/prisijunk.

Jau nuo šiandien festivalis „Kino pavasaris“ laukia naujų savo šeimos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius