-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

„Kino pavasaryje“ – mokymai pasinaudoti parama

Tarptautinių kultūros programų centro Media programų skyrius Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“ pristatys dvi naujas Europos Sąjungos MEDIA programos priemones: „MEDIA International“ ir „Užsakomosios vaizdo paslaugos“, kurios Lietuvos audiovizualinio sektoriaus atstovams padės atverti platesnio bendradarbiavimo galimybes Europoje ir pasaulyje bei padidinti mūsų šalyje pagamintų filmų sklaidą už Lietuvos ribų.
Festivalis „Kino pavasaris“
Festivalis „Kino pavasaris“ / Festivalio logotipo fragmentas

Kovo 21 d. Vilniaus tarptautinio kino festivalio svečiai išgirs apie „MEDIA International“ teikiamas galimybes filmų platintojams ir propaguotojams, filmų rodytojams bei esamiems ir būsimiems kino profesionalams organizatoriams. 2008 metais startavusi „MEDIA International“ jau skyrė 2 mln. eurų 11 mokymų ir 7 filmų platinimo ir sklaidos projektų vykdymui. Dažniausiai šia parama pasinaudojo ES šalių partnerės iš trečiųjų šalių – Indija, Argentina, Izraelis, Meksika ir Gruzija.

2009 metais ES ir trečiųjų šalių projektams finansuoti numatyta beveik 5 mln. eurų. Pasak ES komisarės Viviane Reding, dėl „MEDIA International“ žiūrovai turės didesnį filmų pasirinkimą, nes į Europos ir tarptautinę rinką pateks daugiau įvairių kultūrų kūrinių, o Europos ir viso pasaulio garso ir vaizdo pramonės profesionalams atsivers naujų verslo galimybių.

MEDIA informacinės dienos kovo 21-ąją „Kino pavasario“ metu vieną iš sėkmingųjų projektų – PRIMEEXCHANGE mokymus Indijos ir Europos kino prodiuseriams – pristatys svečias iš Vokietijos Frank Stehling, PRIMEHOUSE GmbH direktorius.

Kovo 27 d. Lietuvos kino industrijos atstovams bus pristatyta kita perspektyvi kino industrijos šaka – užsakomosios vaizdo paslaugos. Media programų skyrius patars, kaip rengti sėkmingą projektą, o svečias iš Vokietijos – C. Cay Wesnigk, ONLINEFILMAG atstovas, pristatys MEDIA lėšomis finansuotą projektą, skirtą Europos filmų platinimui internete.

Šiame projekte dalyvauja partneriai iš Lietuvos – filmų gamybos kompanija „Tremora“. Renginio organizatoriai tikisi, kad dėl pakitusių tarptautinės kino pramonės sąlygų ir kintančių žiūrovų įgūdžių – užsakomosios vaizdo arba daugiakanalės skaitmeninės televizijos paslaugos taps itin aktualios ir paklausios ne tik vakarų Europos šalyse, bet ir Lietuvoje. Šios paslaugos suteiks lygias galimybes žiūrovams iš mažų ir didelių miestų susipažinti su Europos filmų įvairove.

Detalią informaciją apie renginius galima rasti organizatorių svetainėse: www.mediadesklithuania.eu ir www.kinopavasaris.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius