Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Kulinariniame filme „Dėžutės pietums“ meilė atkeliauja kartu su maistu

Kovo 20 dieną prasidedančio kokybiško kino maratono „Kino pavasaris“ repertuare – kulinarių filmų programa. Šį kartą žiūrovų akis ir skrandį lepins Iš Indijos į Lietuvą atkeliavęs režisieriaus Ritesh Batra darbas „Dėžutės pietums“ (The Lunchbox, 2013). Šis filmas žiūrovui pasakos meilės istoriją, kurios kertiniu akmeniu tapo pietų dėžutėse gabenamas maistas.
Filmo „Dėžutės pietums“ kadras
Filmo „Dėžutės pietums“ kadras

Režisieriaus Ritesho Batros debiutiniame pilno metražo filme pasakojama apie Mumbajuje labai išplitusias pietų pristatymo paslaugas. Sakoma, kad maistas visuomet pasiekia reikiamą adresatą ir klaidų niekuomet nebūna. Tačiau namų šeimininkės Ilos per kurjerį siųstas maistas vyrui atsiduria ant kito asmens stalo. Tai Sadžanas – greit į pensiją išeisiantis apskaitininkas. Maistas jam pristatomas identiškoje pietų dėžutėje, tad vyriškis labai nustemba, kad šįkart pietūs kaip niekada skanūs. Po kurio laiko Sadžanas suvokia, jog įvyko klaida, ir įdeda raštelį į Ilos tuščią pietų dėžutę. Moteris bando ištaisyti klaidą, bet pristatymo kurjeriai tikina, jog klaidos nebūta. Kadangi viskam abejingas Ilos vyras nepajaučia maisto skirtumo, tarp moters ir Sadžano būtent per maistą užsimezga švelnus bendravimas. O kai vyriškis išeina į pensiją, leidžiasi į svajonių virėjos paieškas.

Pagrindinis filmo aktorius Irrfan Khan kino mylėtojams bus pažįstamas iš vaidmenų tokiuose filmuose kaip „Pi gyvenimas“ ir „Lūšnynų milijonierius“. Abu filmai sulaukė itin teigiamo filmų kritiko įvertinimo. O Irrfanas puikiai atliko savo darbą ir žiūrovams pateikė pilnaverčius ir labai skirtingus personažus. 

Internetinis naujienų portalas „International bussiness times“ teigia, kad Irrfan Khanas yra vienas iš dažniausiai sutinkamų Indijos aktorių veidų Holivude. Apie vaidmenį „Dėžutės pietums“ pats aktorius sakė, jog šis filmas apibrėžia labai mielą, unikalų ir įdomų žmogaus emocinį pasaulį. Kadangi savo karjeroje Irrfan Kahnas neturėjo itin daug galimybių vaidinti meilės istorijose, naudojasi kiekviena jam suteikta proga tai padaryti. Aktorius įsijaučia į daug už save vyresnio vyro rolę, kurioje meistriškai atskleidžia apgalvotus personažo charakterio bruožus ir išgyvenimus. 

Filmas „Pietūs dėžutėse“ pasakoja nostalgišką istoriją apie viltį dėl sėkmingos ateities, o svarbiausia, mažais gyvenimo džiaugsmais, kurie kasdien reikalauja mūsų dėmesio.  

VIDEO: Filmo „Dėžutės pietums“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius