Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02

N.Čereškevičienė apie „Berniuką ir pasaulį“: „Puiki proga rimtam pokalbiui“

Vienas iš „Kino pavasario“ filmų šeimai „Berniukas ir pasaulis“ – tai pieštukais ir kreidelėmis piešta istorija apie berniuką Kuką, kurio tėtis išvažiavo dirbti iš kaimo į miestą. Ši juosta šiemet nominuota „Oskarui“ kaip geriausias animacinis filmas. Įspūdžiais apie filmą „Berniukas ir pasaulis“ dalijasi Neringa Čereškevičienė, legendinių televizijos laidų „Tele bim-bam“ vedėja.
Neringa Čereškevičienė
Neringa Čereškevičienė

„Berniukas ir pasaulis“ – pasaka apie skirtumus tarp kaimo ir miesto, rankų ir mechaninio darbo, turtingų ir vargšų, bet svarbiausia – šio sąmyšio viduryje tarsi daina skambančias žmonių širdis ir sielas. Turtingą, karnavalo spalvomis nuspalvintą, fejerverkais nusagstytą filmo vaizdinę plotmę puošia savo grožiu nenusileidžiantys fleitos, sambos, ir brazilų hiphopo garsai.

VIDEO: „Berniukas ir pasaulis“ anonsas

N. Čereškevičienės teigimu, jau nuo pirmųjų minučių matoma, kad filmas kurtas Lotynų Amerikos autoriaus – tą išduoda spalvos ir muzika. Brazilų animatoriaus Alê Abreu „Berniuką ir pasaulį“ įvertino ir „Tele bim-bam“ darželio auklėtiniai:

„Nors šis filmas gana ilgas, beveik valandos trukmės, vaikučiai susikaupę žiūrėjo iki galo. Jiems ypač patiko spalvos, kurios padėjo suprasti filmo nuotaiką. Manau, šiame filme svarbiausia – socialinė tematika, kuri man pasirodė gili ir rimta. Tačiau nustebau, kad vaikams viskas buvo aiškiai suprantama ir paaiškinama.

Tai puikus filmas šeimai, nes tėvai bus įtraukti į filmo pasaulį tiek pat, kiek vaikai, ir vėliau šeimos lauks ilgos diskusijos.

Temą taip pat puikiai atspindėjo ir spalvos – tikrai matoma, kad tai brazilų autoriaus darbas. Man ypač patiko garso takelis, preciziškai ir nuosekliai sukurtas nuo pradžios iki galo. Tai puikus filmas šeimai, nes tėvai bus įtraukti į filmo pasaulį tiek pat, kiek vaikai, ir vėliau šeimos lauks ilgos diskusijos. Tėvai taip pat turėtų vaikams paaiškinti kai kurias filmo vietas, o galbūt net atvirkščiai – nustebsite, kaip mažieji suvokia tuos pačius vaizdus pasitelkdami fantaziją. Su vaikais galima ir reikia šnekėtis apie viską, tad „Berniukas ir pasaulis“ – puiki proga rimtam pokalbiui.“

Plačiau apie filmą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius