Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 01

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai antradieniui, balandžio 1 d.

Festivaliui artėjant prie pabaigos, balandžio 1-ąją kviečiame jus į tris skirtingus filmus, kurie nepaliks abejingų dėl pasakojimų istorijų ir vizualinės kalbos. Bilieto kaina į šiuos filmus – 10 lt, įsigyjant juos kasose.
Filmo „Ida“ kadras
Filmo „Ida“ kadras

Ida (Ida), Lenkija, 2013, rež. Pawel Pawlikowski

21:30 Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė 

1962-ųjų Lenkija. Ana – graži aštuoniolikmetė, besiruošianti priimti vienuolės įžadus vienuolyne, kuriame gyveno nuo kūdikystės. Ji sužino, kad turi giminaitę, kurią reikia aplankyti prieš tampant vienuole. Tai jos motinos sesuo Vanda. Moterys kartu leidžiasi į kelionę, kurios metu pažins viena kitą ir sužinos apie savo praeitį. Anos teta – liūdnai pagarsėjusi komunistinės valdžios teisininkė, myriop siuntusi net ir kunigus, bet to, žydė. Mergina sužino, kad ir ji žydė, o jos tikrasis vardas – Ida. Tiesa priverčia merginą rinktis tarp biologinio identiteto ir religijos, kuri apsaugojo ją nuo nacių masinių žudynių Lenkijoje. O Vanda turės atsakyti už sprendimus, kuriuos priėmė karo metu.

VIDEO: Filmo „Ida“ anonsas

Viešbutis (Hotell), Švedija, Danija, 2013, rež. Lisa Langseth

21:00 Forum Cinemas Vingis, 6 salė

Erika visapusiškai pasiruošusi kūdikio atėjimui į šį pasaulį. Ji tiksliai žino, kur ir kaip vaikas išvys pasaulį – dėl cezario pjūvio jau sutarta. Tačiau kai vieną naktį ji prabunda dėl stipraus skausmo, gydytojai privalo skatinti gimdymą. Tą akimirką moters kruopščiai suplanuotas gyvenimas dūžta ir ji nugrimzta į gilią depresiją. Erika nenoriai ima lankytis grupinėje terapijoje ir susipažįsta su įvairiausių traumų kamuojamais žmonėmis. Vieną dieną užduodamas klausimas: kas nutiktų, jei kitą rytą pabustume kuo nors kitu? Grupė nusprendžia keliauti į visiškai neutralią vietą. Ten, kur galės tapti kuo nori – tokiomis vietomis tampa viešbučiai.

VIDEO: Filmo „Viešbutis“ scenarijus

Distancinis pultas (Алсын Удирдлага / Remote Control), Mongolija, Vokietija, 2013, rež. Byamba Sakhya

17:15 Forum Cinemas Vingis, 10 salė

Nebepakęsdamas girtaujančio tėvo ir pamotės Tsogas pabėga į miestą ir įsitaiso ant daugiabučio stogo. Vieną dieną jis susižavi gražia moterimi Anu, gyvenančia priešais esančio daugiabučio viršutiniame aukšte. Jis nusiperka distancinį pultą, kad galėtų žiūrėti jos televizorių ir taip priartėti prie Anu. Tsogas ima įsivaizduoti pasaulį, kuriame viską galėtų pakeisti mygtuko paspaudimu. Tačiau vaikino apsėdimą ir norą reguliuoti moters gyvenimą sujaukia Anu namuose pasirodęs vyras.

Vaidybinio kino režisūrą išbandžiusio operatoriaus Byambos Sakhyos debiutinis kūrinys buvo pripažintas geriausiu filmu 2013 m. Busano kino festivalio konkursinėje programoje „Naujosios srovės“.

VIDEO: Filmo „Distancinis pultas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius